AcasăUltimele știriRebelii Houthi susțin că au tras o „nouă rachetă balistică hipersonică” asupra...

Rebelii Houthi susțin că au tras o „nouă rachetă balistică hipersonică” asupra Israelului, care a acoperit o distanță de peste 1.200 de mile în mai puțin de 11 minute.

  • Potrivit rebelilor houthi, ei au lansat o rachetă balistică hipersonică împotriva Israelului.

  • Potrivit rapoartelor, racheta a călătorit mai mult de 1. 200 de mile în puțin peste 11 minute.

  • Premierul Israelului a declarat că organizația va plăti un ‘preț greu ‘ pentru atac.

  • Potrivit rebelilor houthi din Yemen, gruparea militantă a folosit o ‘nouă rachetă balistică hipersonică ‘ pentru a lovi Israelul.

    Racheta a parcurs mai mult de 1. 200 de mile în doar 11,5 minute, potrivit purtătorului de cuvânt al Houthi, Yahya Sarea.

    Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului, a fost identificată o rachetă sol-sol trasă din Yemen deasupra Israelului central.

    Proiectilul ‘cel mai probabil s-a fragmentat în aer’ și a căzut într-o zonă deschisă, potrivit declarației.

    ‘Nu au fost raportate răniți’, a declarat IDF pe X.

    În urma atacului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Houthis vor plăti un ‘preț greu’.’.

    Începând cu luna octombrie, Houthis și Israelul s-au angajat în lupte aeriene, ca o demonstrație de sprijin pentru Hamas, gruparea militantă palestiniană, în conflictul său cu Israelul, care a început după atacurile Hamas din 7 octombrie.

    Potrivit Reuters, Sarea a declarat că Israelul ar trebui să anticipeze mai multe lovituri pe măsură ce se apropie aniversarea atacurilor, ‘inclusiv ca răspuns la agresiunea sa asupra orașului Hodeidah.’.

    Sarea făcea aluzie la loviturile israeliene din iulie care au provocat moartea a cel puțin șase persoane în orașul portuar yemenit Hodeidah.

    Haosul a rezultat, de asemenea, din conflictul Israel-Houthi din jurul Mării Roșii, deoarece se știe că houthi țintesc în mod regulat navele din zonă și au atras Marina SUA în ceea ce un analist a numit cea mai intensă luptă a serviciului de la al Doilea Război Mondial.

    Potrivit lui Fabian Hinz, cercetător pentru apărare și analiză militară la think tank-ul International Institute for Strategic Studies, Iranul a fost principala sursă de tehnologie pentru rachete anti-navă a houthiștilor.În ultimii ani, Houthis au făcut un efort notabil pentru a achiziționa o gamă largă de arme anti-navă, inclusiv rachete de croazieră și balistice.

    Deși houthi au dat vina pentru atacurile din 7 octombrie pe Hamas, Hinz a observat că Iranul a furnizat arme anti-navă grupului cu mult timp înainte, indicând o ‘concentrare iraniană pe termen lung asupra consolidării capacităților anti-navă ale houthi.’.

    Vizualizați articolul original din Business Insider.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

    Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

    Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

    Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

    Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

    Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

    Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

    Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

    Comentarii recente