Când o gospodină vrea să le mulțumească celor dragi cu carne prăjită delicioasă la cină, se străduiește să facă acest fel de mâncare fraged și suculent..
Pentru a face acest lucru, trebuie să marinați corect carnea.Dacă nu aveți timp pentru marinarea tradițională, expert al publicației rețelei BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova vă sfătuiește să folosiți o metodă simplă și eficientă care vă va permite să obțineți textura ideală a cărnii în doar 40 de minute.
De ce este atât de important procesul de marinare?
Datorită marinatei, care conține de obicei ingrediente acide – suc de lămâie, oțet, kiwi etc.– fibrele cărnii se înmoaie, iar aceasta este impregnată de arome.
Cum să gătești rapid carnea moale
Dacă doriți să evitați marinarea îndelungată, pregătiți mai întâi ingredientele necesare.Pentru o jumătate de kilogram de carne veți avea nevoie de:
Ceapa trebuie decojită și tăiată în jumătate de rondele.Se prăjește într-o tigaie cu ulei încălzit până se rumenește.
Când observați că ceapa începe să se rumenească, adăugați bicarbonat de sodiu în tigaie pentru a le înmoaie.
Acum puneți carnea, tăiată în bucăți, în tigaie, adăugați sare și condimente, apoi amestecați conținutul tigaii și continuați să gătiți la foc mediu timp de 20-40 de minute.Timpul exact de gătire depinde de tipul de carne pe care îl utilizați.
Pentru a asigura că carnea se rumenește uniform, întoarceți-o din când în când și stropiți cu sosul de ceapă din tigaie înainte de servire.