Merită să ne dăm seama că uleiul în procesul de prăjire a oricărui produs joacă un rol deloc neglijabil: ajută la obținerea unei gătiri de calitate și la păstrarea calităților apetisante bune.
Acest lucru este deosebit de important atunci când se prăjește pește.
Uleiurile cu arome prea vii pot strica gustul peștelui, spune expertul în gătit al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
La ce ar trebui să acordați atenție
Uleiuri care cu siguranță nu sunt potrivite pentru prăjirea peștelui
Uleiurile nerafinate trebuie tăiate de pe listă imediat: în majoritatea cazurilor, acestea nu au punctul de fum necesar.Uleiul de cocos nerafinat, de exemplu, poate fi prăjit, dar aroma peștelui va fi stricată.
De asemenea, excludeți uleiurile cu miros și aromă puternice: acest lucru nu este bun pentru mâncare.
Ce puteți alege
Produsul clasic rafinat pe bază de ulei de rapiță și semințe de floarea-soarelui se va descurca bine într-o friptură.Aceste opțiuni sunt necostisitoare și de înaltă calitate.
Puteți îmbunătăți aroma peștelui în cazul untului topit.
De asemenea, puteți găti cu ulei de măsline rafinat sau ulei de porumb.