AcasăUltimele știriO grupare legată de Al-Qaida afirmă că se află în spatele atacului...

O grupare legată de Al-Qaida afirmă că se află în spatele atacului din Mali

HARARE, Zimbabwe (AP) – Zimbabwe și Namibia au anunțat planuri de sacrificare a sute de elefanți sălbatici și alte animale pentru a hrăni locuitorii înfometați, pe fondul secetei severe din țările din sudul Africii.

Zimbabwe a anunțat luni că va permite sacrificarea a 200 de elefanți în scopul distribuirii cărnii lor către comunitățile defavorizate.Între timp, peste 700 de animale sălbatice, dintre care 83 de elefanți, sunt ucise în Namibia, în conformitate cu un plan care a fost dezvăluit în urmă cu trei săptămâni.

Un reprezentant al Autorității de gestionare a parcurilor naționale și a faunei sălbatice din Zimbabwe, Tinashe Farawo, a declarat că licențele de vânătoare a elefanților vor fi acordate comunităților defavorizate, iar organizația va ucide, de asemenea, o parte din cele 200 de animale care au fost alocate.

‘De îndată ce vom termina de eliberat permisele, vom începe sacrificarea’, a declarat Farawo.

Elefanții vor fi luați dintr-o zonă în care populația a devenit nesustenabilă, a spus Farawo.Vânătoarea va avea loc în zone precum Parcul Național Hwange din vestul arid al țării, unde a crescut competiția dintre oameni și animalele sălbatice pentru hrană și apă, pe măsură ce temperaturile în creștere fac resursele mai rare.

Populația totală de elefanți a țării, de aproximativ 100. 000, este dublă față de cea pe care o pot suporta parcurile naționale, potrivit oficialilor parcului.Hwange are mai mult de 45. 000 de elefanți, dar în acest moment poate susține doar 15. 000, potrivit lui Farawo.

Fenomenul meteorologic El Nino a înrăutățit situația, agenția parcurilor declarând în decembrie că peste 100 de elefanți au murit din cauza secetei.Mai multe animale ar putea muri de sete și de foame în următoarele săptămâni, deoarece țara intră în cea mai caldă perioadă a anului, a declarat Farawo.

Săptămâna trecută, Sithembiso Nyoni, ministrul Mediului din Zimbabwe, a informat Parlamentul că programul de sacrificare a avut aprobarea sa.

‘Într-adevăr, Zimbabwe are mai mulți elefanți decât avem nevoie, mai mulți elefanți decât poate găzdui silvicultura noastră’, a declarat Nyoni.

Pentru a ‘sacrifica elefanții și a mobiliza femeile să usuce carnea, să o împacheteze și să se asigure că aceasta ajunge la unele comunități care au nevoie de proteine’, ministrul a declarat că guvernul se pregătește ‘să facă așa cum a făcut Namibia.’.

Luna trecută, guvernul namibian a aprobat sacrificarea a 723 de animale, inclusiv 83 de elefanți, 30 de hipopotami, 60 de bivoli, 50 de impalași, 300 de zebre și 100 de elani, printre altele.

Animalele vor proveni din cinci parcuri naționale din Namibia, unde există conflicte între oameni și animalele sălbatice și se intenționează reducerea numărului de elefanți.

‘Acest lucru este necesar și este în conformitate cu mandatul nostru constituțional în care resursele noastre naturale sunt utilizate în beneficiul cetățenilor namibieni’, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de mediu, Romeo Muyunda.’Acesta este, de asemenea, un prim exemplu că conservarea vânatului este cu adevărat benefică.’.

Cu 130. 000 de elefanți, Botswana, așezată între Namibia și Zimbabwe, are cea mai mare populație de elefanți din lume; totuși, spre deosebire de cei doi vecini ai săi, Botswana nu a discutat despre uciderea elefanților săi pentru a-și hrăni populația.

Guyo Roba, expert în securitate alimentară și agricultură în cadrul think tank-ului de mediu Jameel Observatory, cu sediul în Kenya, a declarat că măsurile guvernamentale din Zimbabwe și Namibia erau de înțeles, având în vedere amploarea secetei și starea populațiilor lor de animale.

‘Ele lucrează împotriva unei populații de animale sălbatice care își depășește capacitatea de suport’, a spus Roba.

‘Așadar, poate părea controversat inițial, dar guvernele sunt împărțite între a rămâne fidele unora dintre obligațiile lor la nivel internațional în ceea ce privește conservarea și sprijinirea populației’, a spus Roba.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente