AcasăUltimele știriScholz din Germania a cerut restabilirea relațiilor cu guvernul taliban

Scholz din Germania a cerut restabilirea relațiilor cu guvernul taliban

Într-un mic sat din estul Franței, muncitorii au îndepărtat marți de pe piedestalul său o statuie a regretatei icoane caritabile franceze Abbe Pierre, semnalând căderea sa dramatică în dizgrație în urma numeroaselor acuzații de abuz care se întind pe cinci decenii.

Primarul din Norges-la-Ville, un oraș situat la nord de Dijon, Denis Mailler, a declarat că ‘nu a existat nicio dezbatere’ cu privire la îndepărtarea statuii din rășină în mărime naturală.

El a declarat că a existat un vot ‘unanim ‘ în consiliul sătesc săptămâna trecută.

În 1932, Abbe Pierre a devenit călugăr capucin.A fost hirotonit ca cleric catolic în 1938 și a decedat în 2007, la vârsta de 94 de ani.

Abbe Pierre, al cărui nume se traduce prin ‘Abatele Pierre, ‘ a fost o icoană franceză care s-a născut Henri Groues.El a înființat Fundația Abbe Pierre și Emmaus, două organizații caritabile care îi ajută pe cei săraci.

Dar salvele de acuzații de abuz i-au înnegrit numele în ultimele luni, femeile raportând public agresiuni care variază de la pipăit la viol și ‘contact sexual cu un copil’.

Multe persoane legate de cleric s-au grăbit să se disocieze de eroul lor decăzut de când acuzațiile au devenit publice.

Cel puțin unii episcopi din Biserica Catolică din Franța știau încă din 1955-57 – în urmă cu aproape șapte decenii – de ‘comportamentul grav față de femei’ al Abbe Pierre, a scris luni în cotidianul Le Monde șeful conferinței episcopale CEF din țară, Eric de Moulins-Beaufort.

El a susținut că, pentru a-l împiedica pe Abbe Pierre să se comporte necorespunzător, ‘au fost luate măsuri, inclusiv un tratament psihiatric’ și că acesta a fost împerecheat discret cu un însoțitor.

Aceasta a fost ‘o reacție robustă, având în vedere modul în care se făceau lucrurile la acea vreme’, a susținut De Moulins-Beaufort.

Deosebit de semnificativă este îndepărtarea statuii lui Abbe Pierre din locația sa de lângă primăria din Norges-la-Ville, care se află acolo din 2013.Satul, care are 940 de locuitori, găzduiește a doua cea mai mare filială de caritate Emmaus din Franța.

Persoanele marginalizate sau care au nevoie de ajutor pentru a-și găsi un loc de muncă primesc locuințe și sprijin din partea Emmaus.

Primarul Mailler a remarcat: ‘Abbe Pierre a însemnat mult pentru mine.El a fost un simbol.Este căderea unui simbol.’.

‘Din motive evidente, nu mai puteam face nimic altceva.’.

Ce se va întâmpla cu statuia, care în prezent este depozitată împreună cu mașini de tuns iarba și alte unelte de grădinărit în atelierul satului, nu a fost imediat clar din partea lui Mailler.

Comunitatea Emmaus din Norges poate găzdui până la 120 de persoane marginalizate.De asemenea, găzduiește un punct de colectare și vânzare a obiectelor second-hand și un centru de reciclare.

Îndepărtarea statuii ‘nu este o problemă pentru noi’, a declarat pentru AFP șeful centrului, Bernard Quaretta.

‘Aceasta nu este comunitatea lui Abbe Pierre – aceasta este comunitatea Emmaus.’.

Ce se întâmplă cu statuia este ‘la latitudinea consiliului municipal’, a declarat el.

Creatorul statuii, sculptorul local Yves Roulleau, a fost, de asemenea, ușurat că creația sa nu va mai fi expusă.

Roulleau a remarcat: ‘M-au informat dinainte, așa că nu am avut probleme în a accepta decizia.’.

Când statuia a fost ridicată, ‘Franța era încă în stare de șoc după moartea (lui Abbe Pierre).După ceea ce a ieșit la iveală, lucrurile sunt complet diferite’, a adăugat el.

Roulleau a mers atât de departe încât a spus că consiliul ar trebui să decidă dacă să distrugă sau nu complet statuia.

lv/tgb/jh/gil.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente