AcasăUltimele știriOpt persoane mor în urma prăbușirii unei clădiri în Sierra Leone

Opt persoane mor în urma prăbușirii unei clădiri în Sierra Leone

(Bloomberg) – Principalul adversar politic al premierului Narendra Modi în regiunea instabilă Jammu și Kashmir din India spune că restabilirea puterii în mâinile oamenilor este o prioritate dacă partidul său câștigă alegerile locale care încep săptămâna aceasta.

Cele mai citite de Bloomberg.

  • Unii locuitori din Houston sunt nevoiți să evacueze din cauza unui incendiu la o conductă.

  • Cea mai gravă criză a locuințelor din ultimele decenii se răsfrânge asupra cursei din 2024.

  • Un design accesibil de casă nomadă se luptă să se adapteze la viața urbană.

  • Ratele de conducere și de congestie din SUA sunt mai mari ca niciodată.

  • Un artist reimaginează spațiile copilăriei, cu rezultate spinoase.

  • Statalitatea este esențială pentru pace și stabilitate, potrivit lui Omar Abdullah, care se anticipează că va deveni următorul ministru-șef al regiunii dacă coaliția sa va obține cele mai multe locuri în alegerile pentru adunarea locală.

    ‘Primul lucru pe care ar trebui să-l facă orice guvern ales este să ceară imediat restaurarea statalității’, a declarat Abdullah, în vârstă de 54 de ani, într-un interviu acordat la reședința sa din Srinagar.El conduce o alianță între partidul său – Conferința Națională din Jammu și Kașmir – și Congresul Național Indian, principalul grup de opoziție al țării.

    În august 2019, Modi a lipsit Jammu și Kașmir, singurul stat cu majoritate musulmană din țară, de autonomie prin retrogradarea statutului său în teritoriu al uniunii, aducându-l sub control federal.O parte din regiune a fost, de asemenea, divizată într-un teritoriu al uniunii separat cunoscut sub numele de Ladakh.În același timp, partidul lui Modi a modificat constituția pentru a elimina articolul 370, care acorda populației din Jammu și Kashmir privilegii speciale și posibilitatea de a-și elabora propriile legi, cu excepția celor privind apărarea, afacerile externe, comunicațiile și finanțele.

    Primele alegeri locale din Jammu și Kașmir de când statul și-a pierdut autonomia în urmă cu cinci ani vor avea loc în trei etape, între 18 septembrie și 1 octombrie.Alegătorii vor alege 90 de candidați pentru adunare, iar partidul sau coaliția care va obține cele mai multe locuri va alege un ministru-șef.

    Spre deosebire de un stat, un teritoriu al uniunii care are o adunare legislativă posedă mai puține puteri.Guvernatorul locotenent, care reprezintă guvernul central în regiune, se va ocupa de funcții cruciale precum sănătatea, finanțele și aplicarea legii, lăsând ministrul-șef fără control asupra acestor domenii.

    Liderul politic a declarat în interviu că restabilirea statalității a fost primul pas pentru a se asigura că puterile statului sunt returnate Jammu și Kashmir, astfel încât legislatorii locali să aibă mai mult cuvânt de spus în ceea ce privește guvernarea.

    ‘După aceea, vom încerca să începem să punem în aplicare promisiunile făcute pentru a îmbunătăți calitatea guvernării și furnizarea de servicii către populația din Jammu și Kașmir’, a spus el.Abdullah participă la alegeri din două circumscripții electorale.

    Rahul Gandhi, un important lider al Partidului Congresului și aliat al lui Abdullah, a promis la un miting electoral desfășurat pe 4 septembrie4 în sudul Kashmirului că statalitatea va fi restabilită în regiune, indiferent dacă Partidul Bharatiya Janata al lui Modi ‘dorește sau nu’.

    Conform experților juridici, procedura de restabilire a Jammu și Kașmir ca stat nu va fi simplă.

    Potrivit lui Abani Sahu, avocat principal la Curtea Supremă a Indiei și avocat constituționalist, ‘restabilirea statalității ar fi oarecum îndelungată, începând cu recomandarea guvernatorului locotenent către guvernul federal, care apoi va solicita parlamentului să modifice Legea din 2019.’.

    Majoritatea celor 90 de locuri care sunt puse în joc se află în circumscripțiile predominant hinduse din Jammu, unde BJP concurează pentru 62 dintre ele.Principalul adversar al lui Abdullah va fi Mehbooba Mufti, liderul Partidului Democrat al Poporului, care este și fost ministru-șef al statului.

    Sentimentul separatist.

    Avinash Mohananey, fost angajat al biroului din Kashmir al Ministerului de Interne al guvernului central, a declarat că o serie de candidați independenți, dintre care unii erau asociați cu mișcări separatiste, ar putea influența rezultatul alegerilor.

    ‘În ciuda demonizării lui Omar Abdullah de către BJP, alianța sa are un avantaj, dar multe vor depinde de cum se vor descurca numeroșii candidați independenți și unde vor ajunge după alegeri’, a declarat el.

    Deși Kashmirul este revendicat în comun de Pakistan și India, acesta este împărțit și guvernat de ambele națiuni.Jammu și Kașmir a îndurat decenii de violență separatistă, cu ciocniri regulate între militanți și armata indiană.

    Temându-se de proteste după ce a lipsit statul de autonomie în 2019, guvernul lui Modi a tăiat accesul la internet, a întemnițat lideri, inclusiv pe Abdullah, timp de luni de zile și a restrâns activitatea politică.

    La 8 octombrie, totalul voturilor din statul Haryana din nordul Indiei, care găzduiește Microsoft Corp.și Amazon.com Inc. va fi făcut public, împreună cu rezultatele alegerilor.

    O victorie a coaliției lui Abdullah în alegerile din Jammu și Kașmir ar fi un alt eșec simbolic pentru imaginea de om puternic a premierului, dar nu ar reprezenta o amenințare pentru guvernul federal al lui Modi, deoarece alegerile regionale sunt programate să aibă loc la doar câteva luni după ce partidul premierului a revenit la putere în iunie cu o majoritate mai mică în parlament.

    Abdullah a declarat: ‘Nu cred că cineva este dispus să facă un compromis privind statalitatea.A ne face teritoriu al uniunii a fost doar pentru a ne umili.’.

    Cel mai citit Businessweek al Bloomberg.

  • Omul care a făcut Nike uncool.

  • Detroit trebuie să invite China pentru a recupera decalajul în EV-uri.

  • Dezbaterea bugetului israelian: Războiul din Gaza divizează țara.

  • Cum a fost cucerită Africa de un fonator chinez necunoscut.

  • Jucătorii de fotbal universitar descoperă realitatea dură a primirii unei indemnizații.

  • ©2024 Bloomberg L.P.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

    Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

    Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

    Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

    Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

    Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

    Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

    Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

    Comentarii recente