AcasăUltimele știriFostul șef al UE Juncker a criticat controalele la frontieră ale Germaniei.

Fostul șef al UE Juncker a criticat controalele la frontieră ale Germaniei.

Fostul președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat opoziția față de controalele la frontieră planificate de Germania, invocând potențialele amenințări la adresa integrării europene, precum și inconvenientele pentru navetiști.

În încercarea de a reprima migrația, ministrul german de interne, Nancy Faeser, a emis luni un ordin de impunere a unor controale temporare la toate frontierele terestre germane, în încercarea de a reduce numărul intrărilor neautorizate.

Controalele, care vor extinde inițial un program actual la toate punctele de intrare în Germania, sunt programate să înceapă luni și să dureze șase luni.

Vorbind pentru dpa în țara sa natală, Luxemburg, Juncker și-a exprimat dezaprobarea față de controalele la frontieră din cauza efectelor incomode pe care le au asupra navetiștilor.

Ca parte a spațiului Schengen, care cuprinde 29 de țări europene și permite aproximativ 420 de milioane de persoane să călătorească liber fără a trece prin controale la frontieră, Germania este una dintre cele nouă frontiere din spațiul Schengen; luni, vor fi puse în aplicare controale suplimentare la frontieră în Luxemburg, Belgia, Țările de Jos, Danemarca și Austria.

Potrivit lui Juncker, controalele mobile efectuate departe de frontiere ar provoca mai puține perturbări, în special pentru cei peste 50. 000 de navetiști germani care intră zilnic în Luxemburg.

Juncker a pus sub semnul întrebării necesitatea unor controale la frontieră pe termen lung ca răspuns la migrație și la intrările ilegale, chiar dacă a recunoscut necesitatea unor controale temporare în timpul unor evenimente semnificative, cum ar fi competiția de fotbal a Germaniei la Euro 2024.

El și-a exprimat îngrijorarea că aceste măsuri ar putea compromite ideea fundamentală a frontierelor deschise în cadrul spațiului Schengen.

Din 2014 până în 2019, Juncker a fost președinte al ramurii executive a Uniunii Europene.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente