AcasăUltimele știriIsraelul promite să plătească un „preț mare” pentru atacul cu rachete al...

Israelul promite să plătească un „preț mare” pentru atacul cu rachete al Houthi.

În urma unei rachete lansate de houthi care a aterizat în centrul Israelului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că houthi vor plăti un ‘preț greu’.’.

Racheta, potrivit armatei israeliene, a aterizat duminică dimineața într-o zonă nepopulată; cu toate acestea, schijele de pe rachetă au sugerat că sistemele de apărare aeriană nu au reușit să o distrugă înainte ca aceasta să intre în spațiul aerian israelian.

Acesta a mai declarat că investighează modul în care racheta a intrat pe teritoriul israelian și a parcurs o distanță atât de mare.

La aproximativ 2. 000 km (1. 240 mile) de Yemen, lovitura este prima dată când o rachetă trasă de grup a ajuns în centrul Israelului.

Racheta a fost cel mai probabil doborâtă în aer duminică, în ciuda încercărilor repetate de a o doborî, potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Houthis au susținut că în operațiune a fost folosit un nou tip de rachetă hipersonică, ceea ce ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care încercările de interceptare a acesteia au eșuat.

Ei sunt un grup militar care a preluat controlul asupra unei mari părți a Yemenului în timpul războiului civil în curs și s-au identificat ca o componentă a ‘axei de rezistență’ condusă de Iran împotriva SUA, Israelului și Occidentului în general.

Într-o declarație, houthiștii au afirmat că Israelul ar trebui să se aștepte la mai mult înaintea primei aniversări a atacurilor din 7 octombrie și că atacul de duminică a fost efectuat în semn de solidaritate cu poporul palestinian.

Fragmente de rachete au aterizat în spații deschise în apropierea principalului aeroport internațional din Israel, la periferia Tel Avivului, și într-o gară din Modiin, unde au provocat unele pagube.

Pagubele par să fi fost provocate de rachete interceptoare lansate de Israel.

  • Israelian ucis într-un atac cu dronă la Tel Aviv.

  • ONU susține că șase angajați ai școlii din Gaza au fost uciși de un atac israelian.

  • Traficanți de arme yemeniți oferă spre vânzare mitraliere pe X.

  • Având în vedere că Israelul este angajat într-o ‘luptă pe mai multe fronturi împotriva axei răului din Iran care se străduiește să ne distrugă’, Netanyahu a declarat că lovitura a demonstrat acest lucru.

    El a declarat: ‘ Houthis ar fi trebuit să realizeze până acum că noi cerem un preț ridicat pentru orice încercare de a ne face rău.’.

    ‘Oricine ne atacă nu va putea scăpa de noi.’.

    ‘Cu acțiunea noastră hotărâtă care va avea ca rezultat distrugerea sa și eliberarea tuturor ostaticilor noștri, Hamas învață deja acest lucru.’.

    În urma atacurilor din 7 octombrie, care au provocat moartea a aproximativ 1. 200 de persoane și răpirea altor 251 în Gaza, forțele israeliene au început o operațiune de distrugere a Hamas.

    Ministerul Sănătății, care este condus de Hamas, raportează că, de la începutul campaniei, peste 41. 206 persoane au murit în Gaza.

    Atacurile împotriva Israelului de către houthi nu sunt noi.

    O dronă houthi s-a prăbușit în Tel Aviv în iulie, omorând o persoană și rănind alte opt.

    Anterior, se știa că foarte puține drone și rachete Houthi trase către Israel au ajuns la Tel Aviv; în schimb, toate au fost interceptate.

    Ca represalii, avioane israeliene au atacat orașul yemenit Hodeidah, provocând un incendiu masiv care a distrus una dintre cele mai importante instalații de depozitare a petrolului din țară.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

    Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

    Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

    Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

    Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

    Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

    Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

    Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

    Comentarii recente