Produsele de patiserie ale unor hostess se învechesc după doar câteva ore, în ciuda muncii lor asidue.
Patiserii profesioniști, pe de altă parte, își păstrează produsele moi și proaspete timp de zile întregi.
Acest lucru este ușor de explicat prin faptul că bucătarii folosesc în mod activ trucuri profesionale, explică expertul în bucătărie al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Ce trucuri merită să știți?
Calitatea făinii
Pentru a menține produsele de panificație moi pentru o perioadă lungă de timp, este de preferat făina de calitate superioară.
Minerale
Puțini oameni știu că introducerea apei potabile cu gaze în aluat ajută produsele de patiserie să rămână proaspete și moi timp de mai multe zile.
Med
Acest truc pare și mai neașteptat, însă chiar funcționează.Este suficient să introduceți doar o lingură mică de miere în aluat pentru a păstra produsele din făină proaspete pentru cât mai mult timp.
Amidonul
Este necesar să se introducă o cantitate mică de amidon pentru a menține produsele proaspete pentru o perioadă lungă de timp.Dar tipul de amidon nu joacă un rol.