AcasăUltimele știriIranul, potrivit lui Pezeshkian, este atras de Israel într-un conflict regional

Iranul, potrivit lui Pezeshkian, este atras de Israel într-un conflict regional

Ismail Haniyeh, o figură proeminentă a mișcării islamiste palestiniene Hamas, a fost ucis la Teheran în urmă cu mai bine de șase săptămâni, iar președintele iranian Masoud Pezeshkian a acuzat Israelul că încearcă să atragă națiunea sa într-un conflict regional.

‘Ne rezervăm dreptul de a ne apăra.Israelul încearcă să ne implice într-un război regional prin asasinarea lui Haniyeh’, a declarat președintele iranian nou ales la prima sa conferință de presă după preluarea mandatului luni.

În calitate oficială de șef al Biroului politic al Hamas, Haniyeh a fost asasinat la Teheran la 31 iulie.Israelul nu a recunoscut și nici nu a infirmat orice implicare în moartea lui Haniyeh.

În plus, Pezeshkian a reafirmat că Iranul neagă că urmărește să obțină arme nucleare și a apărat programul de rachete al țării, spunând: ‘Nu vom renunța la capacitatea noastră defensivă.Dacă nu avem rachete, ei Israelul ne vor bombarda oricând, la fel ca în Gaza.’.

O relație mai strânsă cu Occidentul este unul dintre obiectivele de politică externă ale guvernului său, a declarat el.

Ca răspuns la întrebarea unui jurnalist dacă se va întâlni cu noul președinte american ales în noiembrie, după alegeri, Pezeshkian a declarat că ‘o întâlnire directă necesită ca promisiunile să fie respectate.’.

El a continuat: ‘Ei nu ar trebui să ne amenințe sau să ne impună sancțiuni; dacă o fac, vom fi și noi fraterni cu ei.’.

De la revoluția islamică din 1979, Teheranul a considerat Statele Unite și Israelul drept adversarii săi de seamă.

De când Hamas a atacat Israelul în luna octombrie a anului trecut și de la războiul care a urmat în Gaza, au crescut temerile că va izbucni un război mai amplu în Orientul Mijlociu.Teheranul a sprijinit grupuri ostile Israelului, precum Hamas și miliția șiită libaneză Hezbollah.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente