AcasăUltimele știriGermania și Uzbekistanul finalizează acordul privind migrația în timpul vizitei lui Scholz

Germania și Uzbekistanul finalizează acordul privind migrația în timpul vizitei lui Scholz

(Bloomberg)- Germania și Uzbekistanul au parafat mai multe acorduri menite să consolideze colaborarea în domenii precum materii prime vitale precum cuprul, precum și un acord privind migrația și mobilitatea forței de muncă.

Cele mai citite de Bloomberg.

  • Cea mai mare criză a locuințelor din ultimele decenii va afecta cursa din 2024.

  • Un design de casă nomadă low-cost se frământă cu viața urbană.

  • Rata șofatului și a aglomerației în SUA se află la un nivel record.

  • Un oraș folosește ‘arborii ca medicament ‘ cu mare succes.

  • Haga este primul oraș din lume care interzice reclamele pentru petrol și călătorii cu avionul.

  • Acordurile au fost semnate duminică la Samarkand, în prezența cancelarului german Olaf Scholz, aflat la prima sa vizită în Asia Centrală și care va continua luni în Kazahstan, și a președintelui uzbek Shavkat Mirziyoyev.

    În cursul unui discurs susținut luni la un forum economic din Samarkand, Scholz a declarat că s-au înregistrat ‘progrese mari’ în relațiile dintre cele două țări, ca urmare a ‘contactelor foarte concrete’ dintre delegația sa de cadre și omologii lor uzbeci.

    ‘Împreună, dorim să lucrăm în multe domenii tehnologice; acest lucru este foarte important.Vrem să folosim și să dezvoltăm oportunitățile din jurul materiilor prime care se găsesc aici, în beneficiul economiilor ambelor țări’, a declarat Scholz.

    Fără a intra în alte detalii, liderul german a subliniat progresele înregistrate într-un proiect care implică Aurubis AG, un producător german de cupru.

    Vizita lui Scholz este semnificativă pentru un efort continuu de diversificare a surselor de energie și materii prime ale Germaniei, departe de națiuni precum Rusia și China; este, de asemenea, o parte a unui impuls mai larg de a consolida legăturile cu națiunile din Asia Centrală în domenii precum industria, energia și mediul, precum și în domeniul securității și apărării.

    Potrivit guvernului de la Berlin, acordul de migrație cu Uzbekistanul va ajuta Germania să atragă lucrători calificați; cu toate acestea, rămâne de văzut în ce măsură acest lucru va contribui la umplerea unui gol persistent în cea mai mare economie din Europa.

    Acordul creează, de asemenea, un cadru de colaborare pentru returnarea migranților care nu sunt autorizați să rămână în niciuna dintre națiuni.

    Ca răspuns la ascensiunea partidelor radicale de stânga și de dreapta care încearcă să limiteze numărul de imigranți care intră în țară, administrația Scholz și-a înăsprit poziția privind imigrația în ultimele luni.

    Președintele Kenyei, William Ruto, a semnat vineri un acord similar și, potrivit lui Scholz, acesta oferă oportunități kenyenilor, deoarece tinerii sau lucrătorii calificați pot veni în Germania pentru formare.

    La o conferință de presă comună cu Ruto la cancelaria din Berlin, el a declarat: ‘Acordul – și aceasta este practic cealaltă față a monedei – prevede, de asemenea, proceduri eficiente pentru returnarea celor care au venit la noi din Kenya, dar nu au sau nu pot dobândi dreptul de a rămâne.’.

    În plus față de acordul privind migrația, Uzbekistanul și Germania au parafat duminică următoarele acorduri:

  • Declarație de intenție de a colabora mai strâns în domeniul materiilor prime esențiale, cum ar fi cuprul, pentru a consolida lanțurile de aprovizionare.

  • Declarație de intenție privind medicina veterinară și creșterea animalelor.

  • Declarație de intenție privind cooperarea în domeniul utilizării durabile a resurselor de apă.

  • Un acord de cooperare în domeniul transporturilor, inclusiv al căilor ferate de mare viteză.

  • Mai târziu, luni, Scholz urmează să se întâlnească la Astana cu președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev.În timpul discuțiilor lor, cele două națiuni vor semna, de asemenea, mai multe acorduri.

    Acestea se referă la Institutul germano-kazah de știință și tehnologie și la școala germană din Astana, precum și la colaborarea dintre Bundesbank și banca centrală a Kazahstanului.

    În plus, un înalt oficial al guvernului german care a dorit să-și păstreze anonimatul în conformitate cu reglementările privind informarea a declarat că Scholz ar dori să convingă Kazahstanul să crească livrările de țiței către o rafinărie importantă din estul Germaniei.

    Instalația Schwedt obține aproximativ 70% din țițeiul său prin conducte din portul german Rostock, aproximativ 15% prin conducte din Gdansk, Polonia, și aproximativ 15% prin legătura Druzhba din Kazahstan.

    Președinții Tadjikistanului, Kârgâzstanului și Turkmenistanului urmează să se întâlnească cu Scholz, Tokayev și Mirziyoyev marți la Astana.

    (Include observațiile lui Scholz care încep în al treilea paragraf).

    Cele mai citite articole din Bloomberg Businessweek.

  • Omul care a distrus apelul Nike.

  • Jucătorii de fotbal universitar descoperă realitatea dură a primirii compensațiilor.

  • Dezbaterea bugetului israelian: Războiul din Gaza divizează țara.

  • Pentru a ajuta dealerii să-și elibereze loturile, leasingul EV începe de la doar 20 de dolari pe lună.

  • Primul eveniment sportiv live din Sfera Vegas va fi scump.

  • ©2024 Bloomberg L.P.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

    Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

    Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

    Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

    Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

    Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

    Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

    Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

    Comentarii recente