AcasăPlante16-22 septembrie, Calendarul lunar al legumelor și al grădinarilor: Ce trebuie să...

16-22 septembrie, Calendarul lunar al legumelor și al grădinarilor: Ce trebuie să faceți

În septembrie, locuitorii dacilor au mult de lucru: trebuie să recoltați, să plantați copaci, arbuști și alte plante perene, să săpați paturile eliberate etc..д. .

Vă spunem ce vă sfătuiește calendarul lunar al grădinarului și grădinarului să faceți la dacie în perioada 16-22 septembrie.

16 septembrie

Se recomandă îndepărtarea plantelor care au fructificat deja, plantarea culturilor târâtoare și cățărătoare.

În patul de flori se pot planta catifea, mattiola, gălbenele, calendula, garoafa, pentru tratarea împotriva dăunătorilor și bolilor.

Nu tăiați sau tăiați copacii, udați abundent plantele, lucrați solul, culegeți, înmuiați și germinați semințele.

17 septembrie

Lună nouă, nu trebuie să plantați sau să transplantați nimic.De asemenea, nu trebuie să slăbiți solul.

Puteți efectua tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor, aplicați îngrășăminte, curățați locul.

18 septembrie

Puteți planta pomi fructiferi și arbuști, culturi de rădăcinoase, dovlecei, ceapă, patisson, castraveți, pătrunjel, țelină, mărar.Aubergine, roșii și ardei – numai pentru răsaduri.

De asemenea, puteți tăia, altoi, re altoi, uda abundent plantele, planta garoafe și margarete în grădina de flori și trata împotriva dăunătorilor și bolilor.

19 septembrie

Se recomandă plantarea culturilor rădăcinoase, pomilor și arbuștilor fructiferi, florilor, pentru răsaduri – castraveți, vinete, roșii.

De asemenea, puteți îndepărta buruienile, lucra solul, tăia și hrăni pomii și arbuștii fructiferi.Florile pot fi tăiate, dar nu pot fi altoite sau pulverizate.

20 septembrie

O zi favorabilă pentru recoltarea tuturor culturilor, cu excepția cartofilor.

De asemenea, puteți lucra pământul, planta și altoi pomi fructiferi și arbuști, tăia iarba.

În grădina de flori, puteți uda, hrăni și planta bulbi de plante perene.

21 septembrie

Puteți planta toate culturile pe care le-ați tot amânat.

Puteți, de asemenea, să recoltați roșiile, să efectuați tratamentul împotriva dăunătorilor, în grădina de flori – să slăbiți și să erbicidați.Nu trebuie să transplantați, să tăiați, să udați abundent.

22 septembrie

Ziua este favorabilă pentru recoltarea rădăcinoaselor, bulbilor, ierburilor aromatice condimentate, plantarea pomilor și arbuștilor fructiferi, cultivarea solului, îndepărtarea lăstarilor, stropirea împotriva bolilor și dăunătorilor.

Se pot planta roșii, ardei, ceapă, dovleci, plante ornamentale și înflorite.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente