În ciuda faptului că hrișca este probabil cea mai populară cereală din dieta noastră, ea nu este întotdeauna sfărâmicioasă.
Uneori vedem terci de o consistență foarte apoasă, ceea ce nu-l face mai apetisant sau mai de dorit.
Uneori, însă, garniturii îi lipsește clar lichidul.Pentru a nu vă confrunta cu acest lucru, merită să vă amintiți regulile simple care vă vor ajuta să gătiți hrișcă sfărâmicioasă, spune expertul revistei noastre în domeniul bucătăriei bucătăreasa Julia Arkhipova.
Care sunt recomandările de bază
Clătirea și calcinarea
Hrișca trebuie să fie spălată înainte de orice altă acțiune.Prezența prafului poate să nu afecteze consistența, dar gustul terciului va fi vizibil mai rău.
După aceea, măcrișul trebuie să fie ușor uscat.
Apoi întindeți produsul într-un strat uniform pe o tigaie, rulați-l timp de 2-3 minute.Aceasta este ceea ce va face terciul mai sfărâmicios.
Fierberea
Încercați să respectați cu strictețe proporțiile.Pentru ca garnitura să fie perfectă, trebuie introduse două părți de apă pentru fiecare parte de griș.
De asemenea, este important să gătiți terciul la foc mic.După ce a trecut timpul de gătire, hrișca mai trebuie să se ‘gândească’ pe aragaz pentru a absorbi orice umiditate rămasă.