Dacii sunt iscusiți la tot felul de invenții care le permit să crească randamentul, să facă față bolilor și dăunătorilor sau să refacă stratul fertil al solului.
Nu este neobișnuit ca ei să folosească în acest scop condimentele de bucătărie și alte produse.
Să aflăm la ce să ne așteptăm de la o frunză de dafin îngropată în grădina de legume și ce se mai poate inventa cu acest aditiv.
Frunză de dafin în grădina de legume
Laurelul este considerat un condiment universal.S-a dovedit în bucătărie, în medicina populară, iar acum și în agricultură.
Este considerat un remediu potrivit pentru pregătirea paturilor pentru noul sezon și rezolvarea unei serii de probleme cunoscute în cercurile de daci.
În primul rând, foaia de dafin conține uleiuri esențiale care resping dăunătorii.
În al doilea rând, fitoncidele și taninurile sale rezistă activ răspândirii ciupercilor și a altor agenți patogeni în sol.
În al treilea rând, frunza de dafin saturează solul cu potasiu, calciu, fosfor, mangan, seleniu, magneziu, cupru și alte minerale necesare pentru creșterea plantelor.
Modul de acțiune
Un efect similar poate fi obținut prin îngroparea a doar trei frunze de dafin într-un pat la o adâncime de 5 cm.
Apoi se udă și se acoperă cu un material de acoperire.
Se poate prepara un decoct pentru udare.
În acest scop, 5 frunze de dafin se adaugă la 1 litru de apă și se aduc la fierbere.Concentratul se dizolvă în 9 litri de apă și se udă paturile după recoltare.