AcasăPlanteMotivul pentru care fermierii daci îngroapă frunze de dafin în grădinile lor...

Motivul pentru care fermierii daci îngroapă frunze de dafin în grădinile lor de legume este că se poate face un decoct cu ele.

Dacii sunt iscusiți la tot felul de invenții care le permit să crească randamentul, să facă față bolilor și dăunătorilor sau să refacă stratul fertil al solului.

Nu este neobișnuit ca ei să folosească în acest scop condimentele de bucătărie și alte produse.

Să aflăm la ce să ne așteptăm de la o frunză de dafin îngropată în grădina de legume și ce se mai poate inventa cu acest aditiv.

Frunză de dafin în grădina de legume

Laurelul este considerat un condiment universal.S-a dovedit în bucătărie, în medicina populară, iar acum și în agricultură.

Este considerat un remediu potrivit pentru pregătirea paturilor pentru noul sezon și rezolvarea unei serii de probleme cunoscute în cercurile de daci.

În primul rând, foaia de dafin conține uleiuri esențiale care resping dăunătorii.

În al doilea rând, fitoncidele și taninurile sale rezistă activ răspândirii ciupercilor și a altor agenți patogeni în sol.

În al treilea rând, frunza de dafin saturează solul cu potasiu, calciu, fosfor, mangan, seleniu, magneziu, cupru și alte minerale necesare pentru creșterea plantelor.

Modul de acțiune

Un efect similar poate fi obținut prin îngroparea a doar trei frunze de dafin într-un pat la o adâncime de 5 cm.

Apoi se udă și se acoperă cu un material de acoperire.

Se poate prepara un decoct pentru udare.

În acest scop, 5 frunze de dafin se adaugă la 1 litru de apă și se aduc la fierbere.Concentratul se dizolvă în 9 litri de apă și se udă paturile după recoltare.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente