Ouăle fierte sunt un ingredient indispensabil pentru multe feluri de mâncare.
Dar, uneori, chiar și bucătarii experimentați nu reușesc să taie cu grijă gălbenușul sfărâmicios, ceea ce, fără îndoială, strică mult aspectul mâncării.
Din fericire, expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, știe ce să facă pentru a tăia frumos ouăle fierte tari.
Pentru început, ouăle în sine trebuie gătite după toate regulile: ele nu pot fi aruncate pur și simplu în apă clocotită – produsul trebuie pus în apă rece, să așteptați să fiarbă, apoi să reduceți focul și să gătiți ouăle timp de 8-10 minute.
Trimiteți ouăle fierte imediat într-un recipient pre-pregătit cu apă rece – acest lucru nu numai că va opri procesul de gătire, dar va facilita și îndepărtarea cojilor.
După aceea, găsiți un cuțit rezonabil de ascuțit, cu o lamă subțire și lungă și puneți-l în apă rece (este mai bine să adăugați câteva cuburi de gheață în el).
Înainte de a face o altă tăietură, răciți cuțitul în apă – o lamă rece este cheia pentru o tăietură uniformă și curată, cu deteriorarea minimă a gălbenușului.
Și rețineți: graba nu va ajuta – tăieturile trebuie făcute încet și fără grabă.