Pregătirea patului de usturoi, după cum spun cultivatorii cunoscători de daci, trebuie efectuată cu cel mult două săptămâni înainte de plantarea planificată a cogurilor.
Acest punct poate fi numit fundamental, deoarece pământul trebuie să se așeze puțin.
Dacă neglijați recomandarea și împingeți căței de usturoi într-un pat proaspăt săpat, mai târziu, când pământul se va așeza (inegal, de altfel), rădăcinile usturoiului se vor rupe, acesta va ajunge la suprafață sau cățeii vor fi situați la adâncimi diferite, din cauza cărora usturoiul va răsări inegal primăvara – în general, nu prea plăcut.
Dar nu vom enumera alte peripeții, care îl așteaptă pe grădinarul nesofisticat: în schimb, vă vom reaminti încă o dată de necesitatea de a pregăti patul pentru usturoi în avans.
Acum câteva cuvinte despre loc – ar trebui să fie o zonă înălțată unde nu va fi înmuiată primăvara.În același timp, iarna, zăpada ar trebui să stea pe el și să nu fie spulberată.
Dacă vă așteptați la o recoltă decentă, asigurați-vă că locul alocat pentru usturoi este însorit, luminat aproape toată ziua.
Când vine vorba de predecesori, usturoiul se potrivește cu cartofii timpurii, roșiile, varza timpurie, leguminoasele și plantele aromatice.
Solul contează și el – solurile argiloase ușoare și fertile sunt cele mai potrivite pentru această cultură.În solurile grele și argiloase se recomandă adăugarea de nisip, iar în cele ușoare, nisipoase – humus.Nu-i va face rău și pe soluri argiloase ușoare.
Organicele sunt necesare aproximativ o găleată pe metru pătrat.Necesarul și îngrășămintele minerale – 40-50 g de îngrășământ mineral complex pe ‘pătrat’.
Puneți în rânduri cenușă de lemn, sulfat de potasiu și ar fi bine să cumpărați zeolit (litieră pentru pisici), care conține siliciu – aveți nevoie de 1 cană pe metru pătrat.