AcasăPlanteLucrul în sera de tomate în toamnă: cum să eradicați phytophthora

Lucrul în sera de tomate în toamnă: cum să eradicați phytophthora

Agentul cauzal al Phytophthora, o boală familiară cultivatorilor de daci, este o ciupercă obligată.

Aceasta înseamnă că metodele utilizate la tratarea plantelor pentru alte boli fungice nu sunt adecvate pentru combaterea acestui flagel.

Singura metodă care vă va ajuta cu adevărat să curățați solul de sporii de Phytophthorosis care s-au infiltrat în el este utilizarea Trichoderma.

Acest organism este capabil să ducă o existență parazitară pe sporii de Phytophthora: germinează în interior, absorbind conținutul acestora și distrugându-i în acest proces.

Ca un parazit pe alți paraziți – așa pot fi descrise efectele Trichoderma.

În acest sens, toamna, în special în locurile în care phytophthora este deosebit de activă (iar sera de tomate este un astfel de loc), se recomandă aplicarea trichodermei.

Deoarece sporii Phytophthora pot persista în solurile ușoare până la patru ani, tratamentele trebuie efectuate cu regularitate.

Făcând acest lucru, veți putea curăța complet solul.

Un ultim lucru: Trichoderma poate fi folosită sub orice formă, cum ar fi autogrădită pe cereale.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente