Nu oricine poate găti draniki în mod corespunzător, deoarece acest fel de mâncare necesită o îndemânare specială.
Uneori pot ieși prea moi, se desfac sau se înnegresc.
Pentru a evita acest lucru, trebuie să cunoașteți câteva secrete, explică expertul în bucătărie al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Care sunt acestea?
Gătește imediat draniki
Preparatul pur și simplu nu va rezista contactului prelungit cu aerul: ca urmare, în loc de clătite aurii veți obține clătite întunecate.Prin urmare, nu amânați.
Ulei
Aceasta este o componentă foarte importantă, datorită căreia este posibil să facem draniki crocant.În acest scop, el trebuie mai întâi introdus în cantitate suficientă.
De asemenea, este important de reținut că masa de cartofi nu se introduce în untul rece.
Cantitatea de cartofi
Cu cât cartofii sunt mai mari, cu atât clătitele vor fi mai puțin crocante. Prin urmare, nu este necesar să formați clătitele prea mari.
Smântână acră
Dacă adăugați câteva linguri de produs cu lapte acru la compoziția masei de cartofi, atunci draniki va ieși auriu și gustos.Conținutul de grăsime al smântânii nu joacă un rol decisiv.