Plăcinta cu mere este numită creația bucătăriei franceze, dar reprezentanții bucătăriei italiene o coac la fel de des..
Plăcinta italiană cu mere nu este foarte inferioară concurenților săi similari și nu este mai dificil de preparat..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Merele trebuie curățate de coajă, fără miez, tăiate cubulețe, stropite cu zahăr și adăugat unt.
2.Se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie, se adaugă la mere și se amestecă, apoi se fierbe timp de 5-7 minute într-o tigaie.
3.Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă coaja unei lămâi, vanilina, merele înăbușite și se bate amestecul cu un mixer.
4.Se amestecă făina cu praful de copt, se cerne în amestec, se frământă aluatul și se transferă într-o tavă de copt unsă.
Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 35-40 de minute, stropiți cu zahăr pudră când este gata.Poftă bună!