Cartofii wedges sunt unul dintre cele mai populare tipuri de gustări.
Din acest motiv, ele sunt preparate atât acasă, cât și în restaurante.
Prin urmare, merită să acordăm atenție unei rețete simple și demne, spune expertul bucătar al revistei noastre, Iulia Arkhipova.
Cum să preparați cartofi wedges apetisanți?
Lista de produse
– Cartofi (aproximativ cinci bucăți);
– doi căței de usturoi;
– o jumătate de lingură mică de sare;
– o jumătate de lingură mică de pudră de curry;
– puțin busuioc uscat;
– praf de muștar (un sfert de lingură mică);
– ulei vegetal;
– un sfert de lingură de piper negru.
Procesul de gătire
Mai întâi, cartofii trebuie să fie spălați.Cartofii se coc cu coaja pe ei, așa că spălați-i perfect.După aceea, se împart în felii de mărime egală.
Se amestecă sarea cu condimentele.
Ungeți cartofii cu ulei și presărați-i cu amestecul de condimente.Apoi, puneți-i pe o tavă de copt.
Se presară cu usturoi tocat.Gătiți vasul timp de o jumătate de oră la 170 de grade în cuptor.