AcasăPlanteDacă doriți să plantați tufe de coacăze toamna, iată câteva sfaturi pentru...

Dacă doriți să plantați tufe de coacăze toamna, iată câteva sfaturi pentru a o face corect.

Se crede că sezonul de toamnă este excelent pentru plantarea plantelor fructifere.Nimeni nu contestă faptul că în această perioadă se pot planta puieți de meri și peri.

Dar cum rămâne cu tufele de coacăz? Să aflăm în ce perioadă este mai bine să plantăm coacăze.

Expertul revistei noastre Anastasia Kovrignyh – om de știință agronom, designer peisagistic a spus cum să pregătească paturile pentru plantarea usturoiului de iarnă.

Când să plantați coacăze

De fapt, o puteți face toamna și primăvara.Dar grădinarii sunt sfătuiți să aleagă sezonul de toamnă.

În primul rând, arbustul are timp să se înrădăcineze în toamnă, iar iarna care vine îl întărește, astfel încât în primăvară arbustul își cheltuiește toată energia pentru creștere și dezvoltare.

În al doilea rând, pepinierele au o selecție largă de răsaduri disponibile în toamnă.

În al treilea rând, cultivatorii de daci au mult mai mult timp liber toamna decât primăvara, când este necesar să se respecte cu strictețe calendarul de plantare, transplantare și fertilizare.

Singura nuanță a plantării de toamnă este pregătirea atentă și atenția atunci când alegeți un răsad.

Sincronizarea perfectă

Totul depinde de condițiile climaterice și meteorologice ale regiunii respective.

Plantarea timpurie nu este potrivită din motivele că arbustul poate prinde rapid rădăcini și începe să crească, ceea ce nu este de dorit înainte de debutul toamnei și al frigurilor de iarnă.

De asemenea, este important să îl obțineți la timp înainte de sosirea înghețului.În caz contrar, sistemul radicular poate fi deteriorat de vremea rece.

Se spune că momentul ideal pentru plantarea unui arbust este cu 2-3 săptămâni înainte ca solul să înceapă să înghețe.

În această perioadă arbustul va înrădăcina, dar creșterea activă poate fi evitată.

Cum să alegeți o locație

1.Indiferent de soi, este important să protejați coacăzele de curenți de aer și vânturi reci.

2.Locul trebuie să fie bine luminat – fără lumina soarelui boabele se acresc.În cazuri extreme, penumbra este potrivită.

3.Coacăzele nu trebuie plantate în locurile în care se adună apa de topire, precum și în zonele joase.

4.Arbustului îi place solul ușor și lejer, fertil, ușor acid.Coacăzele albe și roșii preferă un nivel neutru de aciditate.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente