Pentru a economisi bani, multe gospodine cumpără brânză în stoc.În plus, există uneori o bucățică de brânză neconsumată rămasă în frigider sau rămășițele unei farfurii cu brânză după un ospăț.
Singura problemă este că brânza nu este un produs care poate fi depozitat mult timp fără consecințe.
Dacă produsul nu este folosit imediat, el se poate acoperi de mucegai, după cum remarcă pe bună dreptate expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Consumul de brânză pe care a fost observat mucegai – chiar și în cantități foarte mici – este strict interzis, chiar și după ce ați tăiat zonele cu mucegai.
Ce trebuie să faceți. Ideea de a arunca brânza cu mucegai este interzisă.
În schimb, încercați să folosiți un truc încercat și adevărat de prevenire a stricării prăjiturilor cu brânză care ajută la prevenirea stricării rapide a brânzei.
Veți avea nevoie de oțet de masă obișnuit pentru aceasta – nu va afecta aroma brânzei, dar îi va prelungi semnificativ termenul de valabilitate.
Trebuie să înfășurați o bucată de brânză într-o cârpă curată sau pergament, ușor umezită cu oțet, și să o puneți într-un recipient etanș.Depozitați-o în frigider, desigur.
Puteți chiar să umeziți brânza doar cu oțet – efectul va fi același.