Ouăle pot fi considerate cele mai populare produse, așa că mulți sunt obișnuiți să le cumpere în stoc..
Totuși, în acest caz este important ca ouăle să rămână proaspete cât mai mult timp posibil..
După cum se dovedește, este ușor să le creșteți termenul de valabilitate, spune bucătăreasa Yulia Arkhipova, experta culinară a revistei noastre.
Ce opțiuni poți lua în considerare?
Ulei vegetal
Acest truc simplu va crește durata de valabilitate a ouălor cu o săptămână întreagă.Luați un șervețel și tratați-l cu orice ulei vegetal.
După aceea, va trebui să freci cu grijă ouăle pentru a nu le deteriora cojile.
Sare
Se crede că astfel de ouă pot rămâne proaspete până la 60 de zile, ceea ce este un indicator foarte impresionant.Va trebui să luați un recipient în care turnați aproximativ trei litri de apă.
Apoi, dizolvați 50 de grame de sare obișnuită.
Trimitem ouăle și le depozităm direct în acest recipient.Este mai bine să alegeți un loc răcoros și întunecat.
Frasin
Această metodă este ideală pentru fermierii care au propriile ouă.Trebuie să luați o cutie spațioasă și să turnați un strat de cenușă în ea.
Luați ouăle și puneți-le cu partea rotundă în sus.Puneți din nou deasupra un strat de cenușă.
În acest caz, ouăle vor rămâne proaspete timp de patru luni.