Tortul este un ‘atribut’ indispensabil al, poate, oricărei sărbători.
Acest fel de mâncare are un singur dezavantaj, care devine evident atunci când îl tai: bucățile sunt adesea inegale, se destramă și, în general, desertul poate să nu fie suficient pentru a-i trata pe toți cei adunați.
Cu toate acestea, nu va trebui să vă confruntați cu aceste probleme dacă veți folosi trucul sugerat de expertul ediției online a BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova.
Metoda de tăiere a tortului, sugerată mai jos, va permite fiecărui invitat să primească propria sa bucată din deliciu, iar toate vor fi egale și de aceeași dimensiune.
Pentru a face acest lucru, mai întâi tăiați tortul în jumătate și apoi segmentați fiecare dintre jumătăți.Ar trebui să se facă într-un model în zig-zag, schimbând direcția cuțitului la unghiuri diferite – mai întâi într-o parte, apoi în cealaltă.
În acest fel, în loc de opt felii standard de tort, obțineți douăsprezece.
Iar dacă împărțiți feliile rezultate în jumătate, mai mult de două duzini de persoane vor putea gusta din felul principal de mâncare al sărbătorii.
Această metodă rezolvă într-adevăr una dintre cele mai frecvente probleme care pot apărea în timpul tăierii tortului.
Principalul lucru cerut persoanei care taie tortul este să se asigure că prima linie de tăiere trece exact prin centrul desertului.Aceasta este o garanție că feliile vor fi de aceeași dimensiune.