Vânătele pot fi preparate atât în coreeană, cât și în thailandeză, deși nu se știu multe despre acestea din urmă.
Totuși, gustarea se dovedește a fi gustoasă, originală și mai ușor de preparat decât pare..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Vinetele se taie fasii lungi si plate, se freaca cu ulei, se presara cu sare si piper si se coace in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade pentru 15-20 de minute.
2.Prăjiți alunele într-o tigaie uscată la foc mediu.Ar trebui să fie rumenit.
3.Se toaca salota, se stoarce sucul din lime, se toarna peste ceapa, se adauga coriandru, ceapa verde, usturoiul si zaharul.Se macină cu un blender într-o masă omogenă.
Adăugați sare și condimente după gust.
4.Tăiați alunele, înmuiați vinetele în sosul pregătit și presărați pesmet de nuci deasupra.Poftă bună!