Când prăjesc peștele, mulți oameni se confruntă cu problema unui miros special..
Chiar dacă aveți o hotă bună instalată, aroma poate fi totuși persistentă și puternică..
În acest caz, este mai bine să vă gândiți în avans la opțiunile care vă vor salva de această problemă, spune expertul în gătit al revistei noastre, bucătarul Yulia Arkhipova.
Ce secrete merită cunoscute?
Tipul de pește
Este important să ne amintim că peștele de râu are cel mai puternic și mai înțepător miros.Din acest motiv, este important să-l prepari într-un mod special pentru a scăpa de aromă.
Dar peștii de mare practic nu au miros.
Lapte
Această metodă nu numai că va ajuta la neutralizarea mirosului în sine, ci și la eliminarea eventualelor gusturi neplăcute.Acesta este preparatul perfect de prăjit pentru peștele de râu.
Este suficient să lăsați produsul într-un vas cu lapte doar 15 minute.
Lămâie
Această metodă este potrivită atât pentru pești de râu, cât și pentru pești de mare.Puteți adăuga suc de lămâie la marinată.Puteți freca peștele cu o felie de lămâie înainte de a-l găti.
Sau puteți pune o felie de citrice în bucăți în timpul prăjirii.