AcasăPlanteEste timpul să recoltați sfecla: cum să nu supraexpuneți rădăcinile din grădină

Este timpul să recoltați sfecla: cum să nu supraexpuneți rădăcinile din grădină

Pentru recoltarea culturilor de rădăcină, cel mai neplăcut lucru este să rămâneți peste recolta în grădină, precum și să începeți recoltarea înainte de termen..

De exemplu, sfecla.Poate avea de suferit odată cu sosirea înghețului, să se dovedească a nu fi atât de gustos, aspru și chiar să crape..

Prin urmare, este atât de important să aveți o idee despre oportunitatea recoltării sfeclei.

Pentru ca legumele să crească corect, dar să nu stea prea mult în grădină, trebuie să urmăriți semnele de coacere.

Este timpul să culegem sfecla

1.Dacă partea superioară a culturii de rădăcină apare pe suprafața patului, puteți ghici cu ușurință ce dimensiune va avea legumele.

Pentru referință: puteți recolta legume dacă vârful sfeclei a ajuns la 4 cm.Dacă depășește 7 cm, atunci sfecla va fi supracoaptă.

2.Dacă frunzele încep să devină galbene.Acest semn sugerează că ar fi mai bine să recoltați sfecla în următoarele 5-7 zile.

3.Dacă apar rădăcini albe subțiri.Primul semn al așa-numitei șuruburi.Recolta trebuie recoltată urgent.

Și cel mai exact semn este să numărați timpul necesar pentru coacerea fructelor, care este indicat pe ambalaj de către producătorul de semințe.

Cum se recoltează sfecla

În primul rând, trebuie să opriți udarea cu două săptămâni înainte de recoltare.

În al doilea rând, alegeți o zi însorită sau uscată.Sfecla recoltată în ploaie va trebui să fie uscată înainte de depozitare.

În al treilea rând, nu trageți sfecla de vârf, ci scoateți-le cu o furculiță.După recoltare, trebuie să lăsați legumele să se usuce și apoi să ștergeți solul blocat.

Aceste sfaturi simple te vor ajuta să crești o recoltă bună și să o împiedici să se strice.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

De ce crizantemele nu înfloresc: principalul motiv

Înflorirea crizantemelor depinde de multe condiții: vremea, clima zonei în care cresc, particularitățile soiului și nuanțele de îngrijire. Un astfel de factor de...

Germania găzduiește deschiderea primei rafinării de hidroxid de litiu din Europa de către AMG Critical Materials

Alături de fiul său, cel mai căutat fugar din Guineea, un fost ofițer militar superior care a ieșit din închisoare în noiembrie anul trecut,...

Într-un proces privind migrația, vicepremierul italian Matteo Salvini ar putea primi o pedeapsă de până la șase ani de închisoare

ROMA (AP) - Procurorii italieni au cerut sâmbătă o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru liderul Ligii de dreapta, Matteo Salvini, pentru decizia...

Obrajii de varză murată vor fi mâncați până la ultima lingură dacă folosiți aceste trucuri: pentru a ajuta gazdele

Obrajii de varză acră sunt un adevărat clasic culinar care este asociat cu confortul și cu o vatră caldă de acasă.Cum vremea rece...

Comentarii recente