Pentru recoltarea culturilor de rădăcină, cel mai neplăcut lucru este să rămâneți peste recolta în grădină, precum și să începeți recoltarea înainte de termen..
De exemplu, sfecla.Poate avea de suferit odată cu sosirea înghețului, să se dovedească a nu fi atât de gustos, aspru și chiar să crape..
Prin urmare, este atât de important să aveți o idee despre oportunitatea recoltării sfeclei.
Pentru ca legumele să crească corect, dar să nu stea prea mult în grădină, trebuie să urmăriți semnele de coacere.
Este timpul să culegem sfecla
1.Dacă partea superioară a culturii de rădăcină apare pe suprafața patului, puteți ghici cu ușurință ce dimensiune va avea legumele.
Pentru referință: puteți recolta legume dacă vârful sfeclei a ajuns la 4 cm.Dacă depășește 7 cm, atunci sfecla va fi supracoaptă.
2.Dacă frunzele încep să devină galbene.Acest semn sugerează că ar fi mai bine să recoltați sfecla în următoarele 5-7 zile.
3.Dacă apar rădăcini albe subțiri.Primul semn al așa-numitei șuruburi.Recolta trebuie recoltată urgent.
Și cel mai exact semn este să numărați timpul necesar pentru coacerea fructelor, care este indicat pe ambalaj de către producătorul de semințe.
Cum se recoltează sfecla
În primul rând, trebuie să opriți udarea cu două săptămâni înainte de recoltare.
În al doilea rând, alegeți o zi însorită sau uscată.Sfecla recoltată în ploaie va trebui să fie uscată înainte de depozitare.
În al treilea rând, nu trageți sfecla de vârf, ci scoateți-le cu o furculiță.După recoltare, trebuie să lăsați legumele să se usuce și apoi să ștergeți solul blocat.
Aceste sfaturi simple te vor ajuta să crești o recoltă bună și să o împiedici să se strice.