AcasăPlanteCum replantează cultivatorii de flori profesioniști hortensia: prinde întotdeauna rădăcini

Cum replantează cultivatorii de flori profesioniști hortensia: prinde întotdeauna rădăcini

Puteți transplanta hortensie nu numai la începutul sezonului de vară, ci și la sfârșitul acestuia..

Dacă vorbim despre regiunile din zona de mijloc, atunci aici, potrivit expertului publicației online BelNovosti, om de știință agronom, designer de peisaj Anastasia Kovrizhnykh, este permisă efectuarea acestei proceduri de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii septembrie.În sud, puteți muta hortensii într-un loc nou înainte de sosirea lunii octombrie.

Cum să replantezi hortensia

Desigur, merită să începeți cu pregătirea gaurii de plantare.Dimensiunile sale ar trebui să fie de cel puțin 3 ori volumul sistemului radicular al plantei.

Pentru a umple groapa, utilizați o cantitate egală de turbă și pământ de grădină (cel care rămâne după săpare).De asemenea, este necesar să amestecați 60 g de superfosfat și 30 g de sulfat de potasiu cu solul.

Acum turnați 10 litri de apă înăuntru și după ce este absorbit, puneți tufa în gaura de plantare, astfel încât gulerul rădăcinii să fie la același nivel cu suprafața patului de flori.Pentru a face acest lucru, poate fi necesar să adăugați pământ în partea de jos sau, dimpotrivă, să îndepărtați stratul în exces.

Toate golurile din jurul rădăcinilor trebuie umplute folosind același amestec de turbă și pământ de grădină, iar la sfârșit trebuie să udați hortensia sub rădăcină – acest lucru va dura aproximativ 8-10 litri de apă.

Tot ce rămâne este să mulciți hortensia cu un strat de material de mulcire de 6-8 cm grosime – acestea pot fi ace de pin, scoarță de bază sau turbă uscată.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente