Dovleacul este o legumă cu adevărat universală, este doar păcat că puțini oameni știu despre el.
Așa cum a spus bucătăreasa Yulia Arkhipova, expert la publicația rețelei BelNovosti, dovleacul este potrivit pentru congelare, pentru a face gem și deserturi, precum și pentru a-l mânca proaspăt..
Prin urmare, asigurați-vă că păstrați o parte din recoltă proaspătă, astfel încât să puteți pregăti mai târziu sucuri, tocane, caserole, garnituri de legume și să le adăugați în terci.
Cealaltă parte – fructele deteriorate și cele care nu au tulpini – trebuie trimise la congelator, mai întâi tăiate în cuburi și ambalate în pungi sau recipiente.
Aceste preparate sunt potrivite și pentru tocănițe sau produse de copt.
Asigurați-vă că pregătiți conserve de dovleac – dulceața este deosebit de gustoasă, pentru care veți avea nevoie de 1 kg de pulpă de dovleac, 1 lămâie, 1 kg de zahăr și scorțișoară și ghimbir după gust.
Tăiați mâncarea în bucăți și fierbeți la foc mic până ce sucul începe să iasă în evidență, apoi gătiți 20 de minute, răciți 2-4 ore, fierbeți încă 20 de minute și rulați.
O altă modalitate de a folosi recolta este să o uscați.În viitor, dovleacul uscat poate fi adăugat în supe, tocane și alte feluri de mâncare.Puteti usca bucatile de dovleac intr-un deshidratator sau cuptor.