Orice grădinar vă va spune că nu este suficient să creșteți o cultură – este important să o recoltați corect, altfel nu va fi depozitată..
În iulie, pe lângă dovlecei și castraveți, locuitorii de vară încep să recolteze usturoiul de iarnă.Unii se bazează pe curmalele de plantare, alții după ochi.
Grădinarii cu experiență au propriile semne speciale care le permit să stabilească că usturoiul poate sta în continuare în grădină sau, dimpotrivă, puțin mai mult și poate putrezi.
Curatenie la timp
Dacă vorbim despre intervale de timp, ei încep să sape usturoi la jumătatea lunii iulie.
În același timp, pentru majoritatea grădinarilor, principalul semn al maturității culturii este penele îngălbenite.
Trucuri populare
Dar există o metodă nu mai puțin precisă, pentru care săgeata cu capsula cu semințe este lăsată pe usturoi.
De îndată ce începe să se deschidă, recolta poate fi recoltată.
De asemenea, lasă 2-3 pene inferioare – dacă sunt uscate și frunzele superioare se îngălbenesc, atunci recolta este gata.
De asemenea, puteți determina maturitatea usturoiului după solzi, dar pentru a face acest lucru trebuie să dezgropați o plantă.
Maturitatea este indicată de solzi care se potrivesc bine cuișoarelor, precum și solzi care și-au schimbat culoarea în violet sau alb.
Iar ultimul semn sunt rădăcinile.Ar trebui să fie de culoare gri deschis sau să înceapă deja să se usuce.
Usturoiul plantat primavara se recolteaza doar la sfarsitul verii.
Anterior, v-am spus cum să hrăniți varza pentru o recoltă bogată.