Dovleacul este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai sănătoase alimente, așa că merită să îl consumați în mod regulat..
Dovleacul nu își pierde proprietățile benefice nici măcar atunci când este înghețat, așa că merită întotdeauna să-l pregătiți..
Cu toate acestea, este important ca dovleacul să fie nu numai gustos, ci și sănătos, notează bucătarul Yulia Arkhipova, expert în problemele culinare a revistei noastre.
Care sunt principalele subtilități?
Cel mai bun mod de a găti
Când este prăjit, dovleacul devine gustos, dar își pierde unele dintre proprietățile sale benefice.Când este gătit, gustul produsului devine imperceptibil și foarte „încețoșat”.
Prin urmare, ar trebui să alegeți coacerea ca fiind cea mai bună metodă de gătit.
Condimente dulci de dovleac
Avantajele produsului sunt că îl poți folosi pentru a pregăti deserturi sănătoase.În acest caz, ar trebui să utilizați zahăr de cocos sau trestie, cardamom, nucșoară și scorțișoară ca aditivi.Acest lucru va face dovleacul incredibil de gustos și aromat.
Dacă dovleacul este folosit ca garnitură sau fel principal
În acest fel, dulceața naturală a dovleacului se va combina bine cu chili sau jalapeño.Ghimbirul măcinat ar fi un adaos excelent.
De asemenea, coriandru merită luat în considerare ca opțiune.