Mănâncă Frumos.
Ingrediente pentru fasolea siciliană
Cum se prepară fasole siciliană gătită?
Pasul 1:.
Clătiți sub robinet fasolea (de preferință proaspătă, tânără, din recolte poloneze, dar puteți folosi și bulion congelat).Fierbe apa cu un praf de sare intr-o oala mare.Cand incepe sa fiarba adaugam fasolea.Putem adauga si o lingurita de zahar si 2 foi de dafin.Dacă folosim boabe tinere, gătim fasolea nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute pentru a le face al dente. Nu vrem să se gătească prea mult, ar trebui să fie destul de moi, dar totuși tari.Pune-l cu o lingura cu fanta intr-o baie de apa rece cu cuburi de gheata.Datorită acestui lucru, vom opri imediat tratamentul termic, iar fasolea va fi cărnoasă și își va păstra culoarea frumoasă.
Mănâncă Frumos.
Pasul 2:.
Scoateți coajele de usturoi.Le presam printr-o presa sau le tocam foarte marunt.Este o idee bună să folosiți o tehnică care presupune tăierea usturoiului și măcinarea simultană a acestuia cu marginea unui cuțit.Trebuie să vă amintiți să sărați pulpa, acest lucru îi permite să elibereze suc și o face mai ușor de măcinat. Toarnă oregano într-un castron și toarnă o cantitate mică de apă fierbinte peste el pentru a se umfla.Acesta este un pas important deoarece bucățile uscate de ierburi pot fi destul de dure, iar înmuierea lor le va elibera aroma.Alternativ, puteți folosi frunze de oregano proaspete, tăiate cu o foarfecă specială pentru plante sau un cuțit cu lamă semicirculară (mezzaluna).
Mănâncă Frumos.
Pasul 3:.
Combinăm ingredientele pentru marinată, adică oregano și usturoi, cu apă și ulei de măsline (de preferință ulei de măsline extravirgin, poate fi chiar aromatizat, de exemplu cu o notă de busuioc).Adăugați sare de mare.Se amestecă bine, astfel încât să se dizolve complet.La marinada pentru fasole siciliană puteți adăuga și o lingură de suc de lămâie sau lămâie.Iar iubitorii de arome distinctive vor fi cu siguranță bucuroși să adauge un praf de ardei iute sau un pic de fulgi de chili.
Mănâncă Frumos.
Pasul 4:.
Turnăm fasolea.Tăiați pielea fiecărui bob cu un cuțit.Acest lucru este pentru două lucruri: în primul rând, marinada va intra înăuntru și aroma va fi distribuită uniform pe tot felul de mâncare.În al doilea rând, va fi mai ușor să eliberezi fasolea din coajă în timp ce mănânci.De asemenea, puteți curăța complet fasolea în avans, dar amintiți-vă că coaja conține o mulțime de ingrediente valoroase, inclusiv fibre alimentare și este mai dificil să pregătiți fasolea „goală” în așa fel încât să nu înceapă să se facă. se destramă.Pune fasolea în marinadă.Se amestecă până se acoperă bine cu ulei de măsline și condimente.Pune la frigider pentru minim 2 ore.În acest timp, ar trebui să devină saturată cu aroma uleiului de măsline, oregano și usturoi.
Mănâncă Frumos.
Cum se servește fasolea cu usturoi în stil sicilian?
Fasole scăldată în ulei de măsline aromat și oregano, gătită în stil sicilian merită să le scoateți din frigider înainte de servire, de preferință cu o oră înainte de a mânca.Are un gust grozav la temperatura camerei, când aroma și mirosul de oregano se dezvoltă pe deplin, iar uleiul are consistența potrivită.Astfel de fasole sunt o gustare genială, sănătoasă pentru după-amiezele fierbinți, le puteți servi și la o întâlnire cu prietenii în loc de gustări gata preparate.Este extrem de gustos, chiar creează dependență, de la sine, dar când ne plictisim de el, merită tratați-l ca bază pentru o salată și combinați-l cu:
În fiecare versiune, fasolea siciliană are un gust grozav cu pâine prăjită crocantă la cuptor sau baghetă proaspătă.Il poti servi cu aperitive reci precum conopida murata, hummus sau pasta de legume la cuptor.