Combinarea hrișcii cu unele alimente poate fi dăunătoare sănătății..
Toxicologul, profesorul Mihail Kutushov a avertizat despre acest lucru pe canalul său Telegram.
Cu ce nu poți mânca hrișcă
După cum a spus medicul, hrișca este un aliment care îngroașă sângele.
Dacă sunteți predispus la tromboză, este interzis să combinați hrișca cu carne grasă, conserve, carne afumată și alcool.
Toate cele de mai sus se aplică și produselor de îngroșare a sângelui.De asemenea, pe această listă sunt bananele, cartofii și zahărul.
Pentru a preveni tromboza, Kutushov a recomandat să renunțe la dulciuri, să bei suficientă apă (cel puțin 30 de mililitri de apă pe kilogram de greutate corporală pe zi) și să consumi alimente cu anticoagulante: citrice, fructe de pădure, rodie, sfeclă, usturoi, ceapă, ghimbir, dovleac. si seminte de floarea soarelui, suc de aloe
Medicul a subliniat că alimentația trebuie să fie echilibrată din toate punctele de vedere.
Sângele devine mai gros din cauza lipsei de proteine și aminoacizi, a remarcat specialistul.
Prin urmare, potrivit lui Kutushov, dieta trebuie să includă ouă, produse lactate, carne slabă și pește de mare.