În curând, locuitorii de vară vor începe să recolteze ardei în mod activ..
La sfârșitul verii și începutul toamnei, mulți proprietari de zone suburbane vor avea provizii uriașe de legume gustoase și suculente..
Problema este că ardeii își pierd destul de repede prospețimea.
Dar vrei ca fructele să-și păstreze suculenta și gustul strălucitor luni de zile!
Să subliniem imediat: nu trebuie să înghețați legumele.Dar trebuie să protejați ardeii cu ceva material.
Cum să prelungești durata de valabilitate a ardeilor
Ați primit o recoltă bogată dintr-o cultură populară de grădină? Nu vă grăbiți să trimiteți imediat ardeii în pivniță!
Mai întâi, spălați fructele și apoi îndepărtați complet picăturile de apă de pe suprafața lor.
Apoi, „împachetați” fiecare ardei.Ca „material de protecție” puteți folosi o foaie de hârtie A4 obișnuită.
Destul de ciudat, folosirea hârtiei groase este chiar secretul depozitării pe termen lung a legumelor.
Ardeii vor rămâne gustoși și suculenți până la șase luni.
Nu uitați că aceste fructe trebuie păstrate la o temperatură de 0.+2 grade.Este de dorit ca umiditatea aerului să fie de 80-90%.