Nu este exagerat să spunem că latte aparține uneia dintre cele mai populare băuturi pe bază de cafea.
Vara, însă, chiar și cei mai dedicați cunoscători ai cafelei vor o băutură răcoroasă..
De aceea, expertul culinar al revistei noastre, chef Iulia Arkhipova, a dezvăluit rețeta unui latte cu gheață.
Cum să faci o băutură spectaculoasă cu banane?
Ingrediente necesare
– O lingură de cafea;
– 3 cuburi de gheață;
– o banană coaptă;
– câte 150 ml de apă și lapte.
Procesul de preparare a băuturii
Ingredientele enumerate sunt pentru o singură porție, deci dacă doriți să serviți băutura unui prieten sau soțului/soției, măriți ingredientele proporțional.
Preparați cafeaua așa cum vă place și filtrați-o.Puteți adăuga imediat puțină gheață pentru a o răci.
Combinați mai întâi cafeaua și bananele într-un blender.Când consistența devine omogenă, adăugați laptele și bateți din nou.Puteți servi apoi latte-ul cu gheață.
Dacă doriți, puteți introduce scorțișoară, zahăr brun și orice sirop.