Roșiile murate sunt primele care merg iarna.Aceasta este întotdeauna o gustare binevenită pe masă..
Există multe rețete – roșii dulci, în suc propriu etc.Acest aperitiv va fi cu siguranță apreciat de iubitorii de mâncăruri picante și aromate..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să murăm delicios roșiile pentru iarnă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Ardeiul bulgar și iute trebuie curățați de coajă și trecuti printr-o mașină de tocat carne împreună cu usturoi și ierburi.
2.Pansamentul finit trebuie pus în borcane – câte 2 linguri în fiecare.
3.Puneți strâns roșiile deasupra și umpleți cu saramură.
4.Pentru a o pregăti, adăugați sare și zahăr la un litru de apă și aduceți la fiert.
5.Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le în tavă pentru a se steriliza timp de 10 minute.
Când este gata, adăugați oțet și rulați capacele.Întoarceți și după răcire, îndepărtați piesele de prelucrat pentru depozitare.