Majoritatea gurmanzilor sunt obisnuiti cu faptul ca un ou fiert decojit sa fie alb la exterior..
Dacă o tăiați, va fi un gălbenuș înăuntru..
Vrei să gătești un ou complet de aur? Se dovedește că este destul de simplu!
Secretul creării unui fel de mâncare non-standard a fost împărtășit de Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătit, bucătar și brutar de clasa a patra.
Reteta de ou de aur
Trucul este acesta: înainte de a fierbe oul, trebuie să îl învârți foarte bine, păstrând în același timp integritatea cojii.
Luați un produs lung.De exemplu, colanti sau o maneca de la o camasa veche.
Puneți un ou crud în materialul selectat și legați-l astfel încât produsul să fie bine fixat.
Cu alte cuvinte, ambele șiruri ar trebui să fie aproape de ou: un nod în stânga, celălalt în dreapta.
Luați „structura” rezultată și începeți să desfășurați oul.
La fiecare 5-10 secunde, derularea trebuie oprită brusc, depărtând rapid capetele materialului.
Procedura ar trebui să dureze aproximativ 2 minute.În acest timp, gălbenușul va avea timp să se rupă și să se „unească” cu albusul.În acest caz, carcasa va rămâne intactă.
Fierbeți acest ou în mod standard (7-10 minute în apă clocotită).
Prin decojirea produsului gătit de coajă, veți primi un vas complet auriu.Gospodăria ta va fi plăcut surprinsă de un fel de mâncare care are un aspect nestandard.