Nu trebuie să folosiți ingrediente scumpe pentru a pregăti o capodopera culinară..
Un set de produse standard poate fi suficient pentru a obține un fel de mâncare incredibil de frumos și foarte gustos..
Poate că unul dintre cele mai izbitoare exemple ale unui astfel de fel de mâncare sunt bărcile cu cartofi.
Acesta este numele dat jumătăților de cartofi care au fost scoase din pulpă și umplute cu un anumit amestec.
Umplutura include ciuperci.Tocmai acest ingredient este secretul gustului strălucitor al preparatului, subliniază expertul culinar al publicației rețelei Belnovosti, bucătar, brutar de categoria a patra, Yulia Arkhipova.
Reteta barci cu cartofi
Luați patru cartofi mari, clătiți-i cu apă, dar nu îndepărtați coaja.
Fierbeți acești tuberculi și apoi lăsați-i puțin la frigider.
În timp ce nuanțele se răcesc, pregătiți umplutura pentru viitoarele „bărci”.
Luați două cepe, curățați-le de coajă, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-o tigaie încălzită.
Când ceapa devine maro, adăugați în ea 300 de grame de șampile tocate mărunt.
După aproximativ 8 minute (în acest timp lichidul ar trebui să se fi evaporat complet), turnați 50 de grame de brânză rasă în tigaie.
În plus, este indicat să folosiți următorii aditivi: smântână (2 linguri), sare de masă (jumătate de linguriță), piper măcinat (după gust).
Masa bine amestecată trebuie prăjită încă 3 minute.
Scoateți cartofii din frigider și tăiați-i în jumătate.Scoateți parțial pulpa din fiecare jumătate (folosind o lingură) și umpleți „bărcile” rezultate cu amestecul preparat de ceapă-ciuperci.
Presărați fiecare jumătate de cartof umplută cu puțină brânză rasă.
Etapa finală este încălzirea „structurilor” rezultate în cuptor.Durata procedurii este de 20 de minute la o temperatură de 200 de grade.