Mulți oameni își amintesc de clătitele servite în cantinele școlare..
Mâncarea a fost incredibil de bogată..
In plus, clatitele au fost foarte aurii si au mers bine cu dulceata.
Vrei să-ți amintești gustul copilăriei? Atunci încearcă să faci clătite de școală acasă!
Dar mai întâi, aflați despre două nuanțe importante.Altfel, prajiturile nu vor iesi cu adevarat aerisite, poroase si apetisante.
Nuanțele de a face clătite de școală
Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar, brutar din categoria a patra, subliniază că bucătarii nu au folosit chefir la prepararea acestui fel de mâncare.În loc de băutură cu lapte fermentat, s-a turnat multă apă.
Există o altă diferență importantă între clătitele școlare și cele obișnuite: folosirea drojdiei proaspete.
Cum să faci clătite de școală
Luați un recipient foarte mare și adânc și turnați în el o jumătate de litru de apă caldă.
Adăugați 15 grame de drojdie proaspătă și un ou de pui, adăugați sare (1 linguriță.l.) și zahăr granulat (1 lingură.l.cu un tobogan).
Următorul ingredient este jumătate de kilogram de făină cernută.
Se amestecă bine conținutul recipientului și se lasă aluatul într-un loc cald timp de 60 de minute.
La expirarea timpului, veți obține o bază al cărei volum va fi de 2 ori mai mare decât originalul.
Mai rămâne doar să prăjiți clătitele.Acesta din urma va iesi auriu, foarte pufos, spongios si incredibil de apetisant.