Pasta de tomate ajută gospodinele atunci când au nevoie să pregătească un sos, primul fel sau sarmale, precum și o mulțime de alte capodopere culinare..
Nu este atât de scump încât trebuie să economisiți, dar când recolta de roșii este bună, puteți pregăti pasta în bucătăria de acasă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim pasta de tomate.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Roșiile curate trebuie curățate, apoi tăiate și îndepărtate miezul cu sucul și semințele îndepărtate.
2.Pentru prepararea pastei se foloseste doar pulpa de rosii, fara coaja.Trebuie trecut printr-o mașină de tocat carne sau tocat cu un blender.
3.Piureul finit trebuie lăsat într-o sită fină sau tifon timp de câteva ore pentru a elimina excesul de umiditate.
4.Când este gata, adăugați usturoiul tocat, condimentele și ierburile, amestecați, turnați în borcane sterilizate și păstrați într-un loc întunecat și răcoros.