AcasăPlanteÎmi ud roșiile cu această „ciorbă” când încep să dea roade.Am cutii...

Îmi ud roșiile cu această „ciorbă” când încep să dea roade.Am cutii întregi de recolte

Totul merge bine, îngrijirea răsadurilor a dat roade, pentru că tufele au înflorit frumos.Suntem fericiți pentru că se pare că cea mai grea parte este în urmă, deja ne frecăm mâinile gândindu-ne la prima recoltă.Acest lucru este deosebit de interesant, mai ales dacă abia începem aventura noastră cu roșiile.Cu toate acestea, în această etapă, multe pot merge prost.Aceste legume aromate și esențiale sunt sensibile la diferite boli , fungice și patogene (atacate de diverse organisme).Nu este nimic mai frustrant, atât de multă muncă a fost irosită.Înainte de a trece la utilizarea spray-urilor artificiale, merită întotdeauna să încercăm toate metodele disponibile acasă.Sunt naturale și, dacă sunt respectate regulile de bază, nu vor dăuna plantelor.

Reteta de ‘ciorba’ de drojdie pentru rosii

  • 100 g drojdie – poate fi înlocuit cu 32 g drojdie uscată.
  • 200 g zahăr.
  • 50 g de miere.
  • Bine. 10 litri de apă.
  • litru de cenușă de lemn.
  • Cum se face un spray natural de roșii?

    1. Vom avea nevoie de un recipient mare pentru că vom avea nevoie de cel puțin 10 litri de lichid.
    2. Drojdia proaspătă trebuie stropită cu zahăr.Le lasam deoparte 2 ore pentru ca sa inceapa sa functioneze corect.Puteți încerca să le măcinați cu zahăr sau cel puțin să le sfărâmiți mai întâi.
    3. Încălzim apa, avem nevoie de ea caldă, dar nu fierbinte, pentru că va ucide drojdia.
    4. Adăugăm, de asemenea, cenușă de lemn la pulpa de drojdie-zahăr dintr-o stupină dovedită (miere „artificială”), care este un efect secundar al încălzirii șemineului.Conține fosfor, care este necesar în special pentru înflorirea și coacerea corespunzătoare a fructelor.Se amestecă totul bine până se dizolvă zahărul.
    5. Putem folosi amestecul gata făcut atunci când roșiile nu cresc foarte viguros și sunt uscate din cauza căldurii.

    Când să folosiți spray de drojdie pentru plante?

    Timpul și metoda de aplicare sunt importante.Înainte de a începe întreaga procedură, este mai bine să învățăm regulile, astfel încât să nu dăunăm plantelor.

    1. În primul rând, folosim doar spray de drojdie când nu plouă..
    2. Și după ploaie trebuie să așteptați până când frunzele se usucă bine..
    3. Cel mai bun moment este seara când este puțin mai rece, astfel încât amestecul de drojdie să nu ardă roșiile.În acest fel vom evita și potențialul de a alunga insectele care polenizează plantele.
    4. Procesul este cel mai bine efectuat folosind un pulverizator manual..
    5. „Supa” de drojdie trebuie aplicată într-un mod precis, care să-i permită să acopere întreaga plantă în aceeași măsură.
    6. Notă: dacă sunt mai multe zile la rând fără precipitații , trebuie să aveți grijă să nu aplicați prea mult îngrășământ.Apoi, cel mai bine este să reduceți pulverizarea la două ori pe săptămână.În caz contrar, roșiile pot absorbi prea repede amestecul, ceea ce le poate duce să se ofilească.De asemenea, este important să oferiți roșiilor udare intensivă, mai ales în zilele de pulverizare.

    Alte legume le place, de asemenea, „ciorba” de drojdie

    Drojdie sprayul este destul de universal și puteți hrăni și alte plante cu ea.Mai jos veți găsi câteva exemple:

  • zmeura – regulile de procedura sunt aceleasi ca si pentru rosii: le folosim atunci cand fructele tinere devin vizibil decolorate.
  • țelină – amestecul își va accelera și creșterea; Am nevoie de el când frunzele sunt de culoare verde deschis.
  • salată verde, castraveți și răsaduri de căpșuni – vor oferi protecție împotriva mucegaiului gri.
  • Există și plante care nu au voie să aplice îngrășământ cu drojdie.Acestea sunt în principal ceapa și cartofii, care le pot afecta gustul.De asemenea, suculentelor, cactușilor și orhideelor ​​nu le plac.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Septembrie Ocean Rowing Roundup

    Un locuitor din Glasgow care a dezvoltat un interes puternic pentru fotografie în urmă cu aproximativ cinci ani a ajuns pe lista scurtă a...

    De ce grădinarii experimentați nu aruncă cojile de cartofi: ai fi surprins

    Cu siguranță, în fiecare familie, mâncărurile pe bază de cartofi sunt servite de mai multe ori pe săptămână. Aceasta înseamnă că o cantitate...

    Manifestațiile ‘Vinerea pentru viitor’ din Germania atrag 75.000 de protestatari

    Un reprezentant al Scandinavian Airlines a declarat că rozătoarea prezintă un 'risc pentru siguranța' pasagerilor zborului lor de la Oslo, Norvegia, la Malaga, Spania.Când...

    Noul an școlar în Niger este amânat din cauza inundațiilor

    Un locuitor din Glasgow care a dezvoltat un interes puternic pentru fotografie în urmă cu aproximativ cinci ani a ajuns pe lista scurtă a...

    Comentarii recente