Caviarul de dovleac este deja o capodopera a artei culinare, un aperitiv clasic, iar toate acestea sunt facute din doar patru ingrediente..
Are un gust unic, o textură frumoasă și, în general – doar aspectul său aduce amintiri și asocieri plăcute..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să pregătim caviarul de dovleac conform GOST.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Morcovii trebuie curățați și dați pe răzătoare grosieră, iar ceapa decojită trebuie tăiată cubulețe.
2.Curățați dovlecelul și îndepărtați semințele, tăiați cubulețe (1-1,5 cm).
3.Prăjiți ceapa în ulei vegetal până când este transparentă, apoi adăugați morcovii și pasta de roșii și prăjiți încă 3-4 minute.
4.Pune legumele într-o tigaie cu fund gros, adaugă dovlecelul și condimentele, sare și se fierbe la foc mic sub capacul închis până când dovlecelul devine moale.
5.Apoi macinam totul folosind un blender sau trecem legumele printr-o masina de tocat carne.
6.Puneți piureul finit la foc mediu și aduceți la fierbere, apoi adăugați oțet și scoateți caviarul de pe aragaz.
Se toarnă în borcane sterile, se închide, se răstoarnă și se lasă până se răcește complet, apoi se pune la depozitare.
Anterior, v-am spus cum să faceți terci de hrișcă mult mai gustos.