A fierbe gemul de zmeură astfel încât să iasă gros și să nu se întunece nu este atât de dificil.
Vă spunem secretele de a face gem de zmeură gros și colorat.
Cum să obțineți gem de zmeură gros și colorat
În primul rând, nu trebuie să folosiți vase de gătit cu pereți și fund subțire, gemul se va arde și se va întuneca.
În al doilea rând, nu vă abateți de la proporțiile de fructe de pădure și zahăr.Ideal este să fie 1:1.
Dacă boabele sunt foarte dulci, cantitatea de zahăr poate fi redusă, dar nu cu mai mult de o treime.
În al treilea rând, zmeura trebuie să fie îndulcită în prealabil cu zahăr.
Siropul rezultat nu trebuie niciodată diluat cu apă; dulceața trebuie să fie compusă numai din boabe și zahăr.
Pentru a preveni înnegrirea gemului, acesta trebuie amestecat constant și îndepărtat de pe foc la timp.
Multe gospodine sunt convinse că fierberea prelungită dă grosime, dar acest lucru nu este adevărat.Fierberea prea îndelungată duce doar la întunecarea gemului.