Cu siguranță, în magazinele specializate în vânzarea de condimente, ați întâlnit niște condimente foarte neobișnuite..
Mulți oameni doresc să le încerce, dar nu vor întotdeauna să cumpere o cantitate mare de condimente deodată..
De asemenea, este de remarcat faptul că condimentele de casă vor fi în continuare mai bogate, mai aromate și mai gustoase.În plus, veți ști cu siguranță că nu există substanțe nocive în compoziție, notează expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
De exemplu, puteți face sare de lămâie.Cu ajutorul lui, chiar și un fel de mâncare de bază va fi transformat dincolo de recunoaștere.
Cum să faci condimente de casă?
Produsele necesare
– cincizeci de grame de sare de mare fină sau mijlocie;
– două lămâi;
– 60 de grame de piper (la mazare);
– doi catei de usturoi.
Procesul de gatire
Va trebui să ne spălați și să uscați bine lămâile, apoi să separați coaja.Îl combinăm într-un recipient separat cu usturoi, care este mai întâi tocat cu un cuțit.
Coaceți piesa de prelucrat în cuptor timp de 15 minute la o sută de grade.
Apoi, puneți ingredientele înapoi în recipient și adăugați sare și piper.Se amestecă ingredientele.Apoi, folosește un blender pentru a obține o masă omogenă.
Mai rămâne doar să uscați condimentele și să-l puneți într-un recipient ermetic.