Ouale pentru micul dejun sunt un preparat rapid, usor si sanatos.Se crede că cele mai sănătoase opțiuni sunt o omletă sau un ou fiert..
Dar, în orice caz, ouăle sunt proteine și aminoacizi care oferă unei persoane energie pentru cel puțin câteva ore..
Dar în ceea ce privește preparatele sănătoase, sunt mult mai multe și, în același timp, nu sunt mai puțin gustoase.
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cât de gustos și sănătos este să gătești ouă la micul dejun.
Ouă poșate cu pâine prăjită și avocado
Necesar:.
Cum să gătești.
1.Aduceți apa la fiert într-o cratiță mare și adâncă, apoi reduceți focul la mediu, adăugați sare și spargeți oul într-un castron, dar nu amestecați.
2.Amestecați apa pentru a face o pâlnie și turnați oul crud.
3.Gatiti 2 minute.Se scot cu o lingura cu fanta si se aseaza pe o felie de paine prajita tartinata cu pulpa de avocado.
Cu pâine prăjită de conopidă
Necesar.
Cum să gătești.
1.Intr-un cuptor preincalzit la 200 de grade Celsius se pune o tava de copt acoperita cu pergament si cu varza taiata fripturi (1,5-2 cm grosime) pentru 20 de minute.
2.Varza trebuie mai întâi unsă cu ulei vegetal, stropită cu condimente și usturoi.
3.Apoi fripturile pot fi fierte cu câteva linguri de apă sub capac timp de 10 minute, ouăle poșate și așezate pe farfurii cu spanac.
Asezonați cu condimente, stropiți cu suc de lămâie și serviți.Poftă bună!