AcasăPlanteCând să tăiați agrișele și cum să o faceți corect: faceți-o înainte...

Când să tăiați agrișele și cum să o faceți corect: faceți-o înainte de toamnă

Aproape toate culturile perene sunt supuse tăierii la sfârșitul sezonului.Locuitorii de vară consideră că este de datoria lor să taie zmeura, coacăzele și pomii fructiferi..

Nu acordă prea multă atenție agrișelor și din motive întemeiate.La urma urmei, recolta de fructe de pădure sănătoase depinde în mare măsură de această procedură.

Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom și designer de peisaj, ne-a spus cum și când să tăiem agrișele.

Terminați-l înainte de sfârșitul lunii august

Orice plantă perenă poate beneficia doar de tăierea de întinerire.

1.Prin urmare, înainte de sfârșitul lunii august, trebuie să îndepărtați lăstarii vechi de pe tufiș, care îngroașă tufișul și nu produc fructe de pădure.

2.De asemenea, trebuie să tăiați lăstarii afectați de dăunători și boli și pe cei culcați pe pământ.

3.Puteți efectua tăierea formativă, dar este important să rețineți că, la sfârșitul procedurii, cel puțin 18-20 de lăstari sănătoși de diferite vârste ar trebui să rămână pe tufiș.

Ce tufișuri să tai

În august, tufele care au 6-7 ani sunt tăiate.

Răsadurile tinere sunt tăiate primăvara, după plantare și anual înainte de începerea sezonului de vegetație.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente