Îți place să coaci scones de casă? Atunci acest articol este pentru tine..
Vă spunem o rețetă de foietaj delicios folosind ingrediente care se găsesc în fiecare casă.
Cum sa faci foietaj
Așa se coace foietajele în Uzbekistan.Veți avea nevoie de făină, sare, zahăr și unt.
Turnați 700 de grame de făină cernută într-un bol, adăugați o linguriță de zahăr și o linguriță de sare, amestecați.
Se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită și se frământă aluatul.Aluatul finit trebuie să stea timp de 15 minute.
Împărțiți aluatul în 8 părți egale.Se intinde o bila de aluat intr-un strat subtire, se unge cu unt, se presara cu faina.
Îndoiți aluatul într-un plic, ungeți fiecare strat cu unt și stropiți cu făină.
Lăsăm piesa de prelucrat deoparte, întindem a doua bilă de aluat, o ungem cu unt, o stropim cu făină, punem plicul pregătit în centru, acoperim cu aluat pe ambele părți, o ungem cu unt, o stropim cu făină, și formează un pătrat.
Rezultatul vor fi patru prăjituri groase.Întindeți fiecare din nou până când își dublează dimensiunea.
Puneți pâinea într-o tigaie cu unt și prăjiți la foc mic, acoperite, pe ambele părți până se rumenesc.Ungeți turțile fierbinți cu unt.