Sezonul cireșelor abia începe și durează puțin, așa că merită să profitați la maximum de gustul lor unic.Aceste fructe mici sunt grozave în produsele de patiserie dulci , datorită lor obținem un gust acru, intens fructat.Cel mai simplu mod este să faci cu ele aluat de prăjitură, presărat cu crumble de unt, sau pur și simplu fărâmițat cu cireșe, adică doar fructe coapte sub un crumble dulce.Propunerea noastră este o prăjitură excepțional de pufoasă, cu iaurt cu cireșe.Este puțin mai provocator, dar totuși ușor de făcut.Cu toate acestea, efectul este atât de captivant încât le puteți servi ca desert după o cină formală.
Ingrediente pentru prajitura de iaurt cu cirese
Ingrediente pentru umplutura de cirese:.
Ingrediente pentru tort:.
Ingrediente pentru umplutura de iaurt:.
Cum se face tort cu iaurt cu cirese?
- Spălați bine cireșele sub jet de apă rece.Îndepărtați semințele folosind un cuțit sau un pitter.Puneti-le intr-o oala, adaugati faina de porumb, zaharul si apa. Prăjiți-le la foc mic până se îngroașă suficient – scopul este obținerea unei consistențe asemănătoare gemului.Apoi le dam deoparte la racit.
- Separam albusurile de galbenusuri, punem albusurile deoparte pentru mai tarziu si galbenusurile intr-un alt bol.Adăugați un praf de sare și zahăr pudră (dacă sunt cocoloașe, cerneți-l mai întâi). Bateți până devine ușor și pufos. Adăugați untul topit și răcit și amestecați.Adăugăm și extract de vanilie, culoarea naturală ar trebui să fie o nuanță de maro.
- Cerneți făina și praful de copt într-un alt bol.Se toarnă în amestecul de ouă în porții și se amestecă puțin după fiecare adăugare.Formează-le o bilă, înfășoară-le în folie și dă-le la congelator pentru 15 minute.
- Se unge forma de tort si se presara cu putina faina sau pesmet.Acoperiți fundul și marginile cu aluat puternic răcit. Coaceți baza într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
- Apoi punem pe ea dulceața de cireșe și o întindem uniform.
- Puneti iaurtul grecesc intr-un bol, adaugati amidonul de porumb si extractul de vanilie sau semintele de pastaie de vanilie.Se amestecă până când ingredientele sunt combinate.
- Mai trebuie să batem aluatul alb până se întărește.Adăugați un praf de sare la ele.Începem cu mici revoluții și le creștem treptat.Când bezeaua este aproape gata, adăugați zahăr în loturi. Amestecați până se obține o suprafață rigidă, netedă și lucioasă. Spuma nu trebuie să se miște în vas, chiar dacă o întoarcem cu susul în jos.
- Puneți albușurile în masa de iaurt și amestecați ușor cu o lingură de lemn.Se toarnă pe stratul de cireșe.
- Puneți forma de tort în cuptorul setat în modul sus-jos timp de aproximativ 40 de minute. În acest timp, centrul ar trebui să se stabilească, iar partea superioară să rumenească.
- Țineți tortul la cuptor o vreme cu ușa întredeschisă.Apoi le putem răci afară.Când se răcesc, tăiați-le cu grijă cu un cuțit și treceți-le pe marginile prăjiturii.Scoatem cu grijă janta.Tăiați în bucăți triunghiulare.
- Prajitura gata facuta cu cirese poate fi servita cu o lingura de inghetata si frisca sau pur si simplu stropita cu zahar pudra.Glazura de ciocolată sau sosul de fructe vor funcționa bine.
Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Tort pufos cu gris fără un gram de făină.Se potrivește oricărui fruct și iese întotdeauna bine
Cum se modifică rețeta?
Cel mai ușor va fi să înlocuiți fructele și, în principiu, pot fi oricare, ci mai degrabă fructe de pădure de sezon.Acestea pot fi:
Și dacă insistăm, putem face și dulceață de lămâie sau portocale.Bananele cu siguranță nu vor funcționa aici.