Supa este un preparat indispensabil în meniul zilnic.Supele pot fi consumate la prânz și cină și sunt ușor de preparat.
Rețeta pentru o supă poloneză simplă, care poate fi preparată în jumătate de oră, este spusă de Yulia Arkhipova, expertă în publicația online Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de clasa a patra.
Cum să gătești supă în poloneză
Veți avea nevoie de: 600 de grame de cartofi, două cepe, doi morcovi, un litru și jumătate de bulion de porc, 200 de mililitri de smântână (25-30%), 300 de grame de șuncă sau cârnați, ceapă verde, o linguriță de boia de ardei și maghiran, 5 catei de usturoi, doua foi de dafin, sare si piper.
Prăjiți puțin ceapa, apoi adăugați morcovii tăiați cubulețe, apoi cartofii și la final șunca (cârnătul).
Adăugați legumele prăjite și cârnații în bulion, gătiți 20 de minute la foc mediu, adăugați sare, condimente, usturoi tocat și smântână.
Gatiti la foc mic timp de 5-7 minute, adaugati ceapa verde la supa aproape terminata.
Anterior, expertul a spus cum să pregătiți rapid clătite consistente de dovlecei.