Mulți oameni consideră pastele un fel de mâncare prea „simplu”, așa că le gătesc rar..
Totuși, cu ajutorul unui sos delicios, poți face paste la fel de rafinate și gustoase ca și cum ar fi fost preparate într-un restaurant scump..
De exemplu, merită să acordați atenție acestei versiuni spectaculoase a sosului, spune bucătarul Yulia Arkhipova, expertul în gătit al revistei noastre.
Cum se face sos cremos?
Lista ingredientelor
– o jumătate de pahar de smântână (aproximativ 15%);
– aproximativ 150 de grame de bacon (se poate inlocui cu sunca);
– cate 50 de grame de unt si branza (tare);
– un catel de usturoi;
– putin marar si sare.
Metoda de gatit
Mai întâi va trebui să adăugați unt în tigaie.Când se topește, adăugați slănină tocată și prăjiți-o timp de trei minute.
Apoi turnați smântâna și amestecați.
Se adauga sare, usturoi tocat si cascaval ras.După fierbere, reduceți focul și fierbeți până la gradul de grosime dorit.Adăugați pastele, amestecați, adăugați mărar.Gatiti dupa aceasta doar un minut.